Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 17 mei 2013

17-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteren een gewonde doffer. En welke denkt U? Ja de zelfde als drie weken geleden. Toen kwam hij kapot thuis van de vlucht, en nu na de ochtendtraining. Waarschijnlijk beide keren een aanvaring met een roofvogel. Dit keer is hij er nog erger aan toe, hij heeft een schedelbasis fractuur, zijn rechter oog puilde er uit. Hij kwam pas zo'n 3 uurtjes na de anderen binnen( tussen de jongen dus). Voor dit jaar niet meer te spelen, waarschijnlijk nooit weer. Dit soort duiven is mentaal geknakt voor het leven.

De ouden zijn er gister avond niet uit geweest, op buienradar was een ernstig regenfront te zien, later bleek het mee te vallen, maar èèn dag voor het inzetten durfde ik geen risico te nemen.

klik even op www.jaapkoehoorn.nl

Gisteravond nog even op bezoek geweest bij Gunter Prange, de Prange Suppe was wederom op, dus even snel nieuwe halen. Ik haal bijna iedere week verse. Prange Suppe is zo'n enorm succes dat ik iedere week even naar Meppen rij. En natuurlijk zou ik in èèn keer voor een maand kunnen halen maar elke week is veel gezelliger ! En je leert iedere week wat bij. Gisteren een zeer goed gesprek gehad over alle soorten mais, de kwaliteits verschillen en de energie die iedere korrel bevat. Zeer goed gesprek. Ik weet nu alles van mais ! een soort mais dokter zeg maar hahaha. Van Willem Mulder de voedingdeskundige wist ik al veel, maar nu weer wat "praktijk" gehad van de beste speler ter wereld.

update 10.42 uur

De jongen vliegen lekker. Ik heb ze er uit gedaan om 10.00 uur, het regent hier. Maar ze vliegen mooi in de groep. Begin van de week waren ze al eens een uurtje weg, dus zijn gezond.

Gezond bij de jongen is voor mij een deel door Prange Suppe, de jongen krijgen dinsdag en donderdag Prange Suppe( het restant van de oude duiven) en hebben na de enting pmv/pox al eens een langere periode PS gehad.

Nog geen enkele keer een dun-poeper gehad of een dik-zitter. Ze zien er gewoon prachtig uit, mensen die op bezoek komen denken steeds dat het de ouden zijn die op het dak zitten.

Over morgen, ik denk dat we er wel uit kunnen na de middag, het weer is al beter dan voorspelt. Wel hebben we morgen te maken met een zon-uitbarsting, dit geeft een onregelmatig verloop vaak. Maar ze komen wel thuis hoor. Wel vaak een "niet verwachte duif" als je eerste( net als vorige week). Wij klokten vorige week de 663 van 2011 als eerste, en dat is zo'n rappe vitesse doffer, zo'n grote, zo'n KILOKNALLER hahaha. Maar ik was blij dat hij er was. Morgen kan hij weer op tijd komen, wind op kont

Terug