Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 13 mei 2013

13-5-2013

Goedenmorgen iedereen,

het is nu 08.45 uur, de duivinnen zijn er zo'n 45 minuten uit nu, ik heb ze nog niet gezien. Het weer is niet zo mooi, beetje donker, beetje regen, maar daar kijk ik niet na, ze moeten trainen. Bij Gunter Prange zie ik steeds dat de duiven met ieder weertype gewoon buiten zij, ook gewoon in de winter met sneeuw, hij kijkt nergens na met het uitlaten. Soms de klep open en als een duif dan wil trainen mag dat. Dus een beetje regen....hup er uit.

Vanaf vandaag heb ik de lichten aangedaan in de hokken, we hebben nog steeds matig weer, donkere dagen en ik wil licht en zon op de hokken, dus de lampjes zijn aan. Meestal heb je dan de eerste week geen mooie uitslag, we zullen het zien zaterdag, misschien nu de uitzondering.

We zijn wel toe aan een wat zwaardere vlucht, de duiven zijn door het beute systeem overvoerd en moeten eigenlijk een keer tot het gaatje gaan, daarna komt de forme ( vanuit het dal naar de top van de forme berg). Dus hopenlijk de wind snel naar noordoost en dan iets warmer weer en een keer een traag verloop, daarna komen ze in forme ( zie 5 Mei vorig jaar, al was dit dal toen wat te extreem)

Terug