Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 3 mei 2013

3-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Gisteren werd ik gebelt door Annie Hilbrands uit Uffelte, voor mij zo'n 15 km. Ze had een duif in de tuin zitten en soms kwam hij haar achterna de keuken in. Op google had ze gezocht naar postduiven en dan kom je al snel bij mij bleek.

Of ik het duifje wilde ophalen? Natuurlijk vertelde ik haar, heeft u de duif gevangen? weet u ook een ringnummer? Nee dat had ze niet dus wist het nummertje ook niet.

Ook geen probleem, vang de duif even onder een wasmand en bel even terug als het gelukt is. Nog geen vijftien minuten later wederom telefoon van die aardige mevrouw Hilbrands, haar man had de duif gevangen zo ik in de auto en hup naar Uffelte.

Bij aankomt bleek het een Belgische duif te zijn, een zwarte duivin B12-6015641 en ze droeg naast haar Belgische ring een Nederlandse Chipring. Via internet, en vooral Facebook hadden we snel door dat het een duifje was van het kweekcentrum Natural. Veel Facebook vrienden waren aan het zoeken geslagen. Van wie is de duif en wie heeft hem gekweekt etc.

Nu is het een duifje uit Leek( afdeling 10) gekweekt door Natural, en Eddy Grootjans gaat me straks even doorverbinden met de eigenaar.

De heer en mevrouw Hilbrands, bedankt voor de goede zorgen en de eigenaar komt het dit weekend vast weer ophalen. Succes

Op Facebook staan twee leuke foto's van de duif onder de wasmand !

UPDATE 13.24 uur

Het hok van de vliegduivinnen vanmorgen mooi schoon gemaakt, de jongen hebben meer dan twee uur gevlogen( de tuinman was bezig), daarna rond 12.00 uur de vliegers nog wat hennep gegeven. En de 20 stamkaarten voor de verkoop in New York gereed gemaakt, nu kunnen we beginnen met verzamelen voor www.dreampigeons.nl  , en alleen het beste is goed genoeg voor deze mensen.

Vanavond gaan er 50 duiven mee op de 3e Vitesse vlucht, een paar gewonden, en de twee van Zutphen zijn er ook weer, deze kunnen weer mee maar gaan even op training mee. Ik hou er niet van, ik verafschuw het zelfs, maar iedereen doet het in onze club, dus ik ook maar een paar op "training"  er zijn zelfs van die fondmannen die alles op "training" zetten, ja wij zouden ook eens een prijsje van ze mogen pakken.....

Terug