Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 19 maart 2013

19-3-2013

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.40 uur, het is nu 09.22 en ze vliegen als gekken. Geen enkele van de 33 blijft achter op dit moment. De doffers gaan er zo ook even een keer uit, even kijken of daar leven in zit. De doffers zijn er veel minder vaak uit geweest maar hebben wel training gehad omdat de roofvogel daar steeds tussen sloeg. Nu hebben ze even wat rust gehad om kalm te worden en mogen ze er zo uit.

De duivinnen krijgen vanmorgen een bad( de doffers gisteren), zodra de jonge duiven buiten zijn, dus vanaf een uur of 11 schat ik nu.

De duiven hebben nog steeds Prange Suppe in het water, en twee keer per week de Olympic MG mix over het voer samen met de Beute Lichtine Olie.

Vorige week maandag tijdens het enten vond ik ze wat licht, ze hebben dus de laatste week wat meer eten gehad en niet alleen recup ook wat zwaarder voer. Aan de training zie je dat gelijk, Prange Suppe door het water en wat meer eten, het lijken wel raketten nu, zo blazen ze over het dorp.

Morgenmiddag ga ik even naar Dokter Wolff ( 038-3763729), Rein Gaal de Fantast uit Onna gaat even mee met een paar duiven. Met Rein zelf gaat het jammergenoeg niet zo goed, hij heeft de ziekte K. en er zijn enkele aanwijzingen dat het minder goed gaat. We hopen dat de doktoren het onder controle krijgen of in ieder geval even tot stilstand kunnen brengen. We wachten af.

http://www.herbots.be/nl/nieuws-lcb/reportages/d/detail/tandem-allemeersch-van-parijs-goed-voor-twee-provinciale-overwinningen-in-2012

Terug