Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 7 maart 2013

7-3-2013

Goedenmorgen iedereen,

De duivinnen zijn er uit gegaan om 08.35 uur ongeveer, het weer is niet geweldig, maar nu toch maar even doorzetten. Ze vliegen nu een kwartiertje( het is nu 08.50 uur). Gisteren zat er een doffer( 903) tussen de jongen en een duivin( 630), de dag ervoor toch ff weggeweest van angst voor de roofvogel. Ik tel ze niet meer, ik laat ze er gewoon uit, en èèns per week even een keertje tellen. Bij de doffers tel ik ze wel, je moet namelijk weten welke er niet zijnen hun bak afsluiten.

Hoe gaat het met je moeder"hoor ik vaak. Ze moet weer onder het mes, de kunstknie met donor bot( het bovenbeen) is allemaal niet aangeslagen, ze moet nu voor een mega grote operatie naar Groningen. waar ze van boven naar beneden alles wederom nieuw krijgt. Heel blij is ze met de kaartjes en bezoekjes, nu al 10 maanden in Meppel gaat je niet in de koude kleren zitten. Van enkelen onder u krijgt ze elke week een kaart, geweldig vind ze dat, elke week een kaar van Jan en Liesbeth bijvoorbeeld, en elke week dat bezoekje van Hennie Prins, maar ook gelukkig van enkele clubgenoten. Er zijn zelfs twee bestuursleden geweest, en dat vind ik klasse, Albert Jan de Jong en Koos Dijkstra, en ook dat vond moeder geweldig.

Vandaag kwam er een mooi paketje van Geery van Huisstede uit Joure, hij heeft een bedrijf 123fris en bracht wat producten mee voor moeders, het is toch prachtig dat voor haar vreemde mensen met haar meeleven.

Gisteren nog even met "Big" Andy gesproken aan de telefoon, hij bedankte voor de mooise schenking ten bate van de Hurricane Sandy( verkoop op Pipa) en vroeg of ik snel eens aankwam op zijn nieuwe plekje in de states. Natuurlijk gaan we dat doen Andy, bedankt.

Morgenvroeg naar AS (Ad Schaerlaeckens) we gaan daar de 14 jaarlingen bekijken en proberen te voorspellen wat ze gaan doen de komende jaren. De duif van Rens van der Zijde die nu op Pipa staat ik ook weer een halve Schaerlaeckens. Ik schreef het al eeder maar Hans en Evert Jan Eijerkamp, Braad/de Joode en Schaerlaeckens zijn steeds voorkomende namen bij topduiven in Nederland.

De Rode 340 die ik heb van comb. Poesenauw is ook een halve Schaerlaeckens, en deze moeder van de 340( 1e NPO BLOIS) is ook weer Oma van de beroemde Swing van Ferry van Loo !

met de jonge duiven gaat het goed, even in de gaten houden nu, ik heb wat duiven van anderen er tussen waaronder nu prachtige duiven van mijn vrienden Hans en Evert Jan Eijerkamp, van Dijk uit Houten, Braad/de Joode en Djoerd van der Veen uit Zwaagwesteinde. Al met al hebben ze van hun beste gegeven. Nu is het aan mij om het er uit te halen. En als ze niet opgevreten worden door de roofvogels gaat dat vast lukken.

Het is nu 09.08 uur, nog een kwartiertje en dan probeer ik de duivinnen binnen te halen

Terug