Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 6 oktober 2012

6-10-2012

Goedenmorgen iedereen,

En? alle duiven al gescheiden en geselecteerd? wacht niet te lang hè, na de rui zijn ze allemaal weer prachtig, dus u kunt beter nu afscheid nemen van de mindere goden op uw hok. U bent ze in twee dagen vergeten, en wat dan nog op de hokken zit, daar heeft u 100% vertrouwen in.

Probeer de duiven nu super door de rui te krijgen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, zorg voor minimaal 1 x per week voor een badje. Zorg er voor dat ze luis vrij zijn, ga nog even een keer naar een duivendokter bij twijfel en verzorg uw duiven juist NU super. De veerkwaliteit die u NU kunt verbeteren, kan een duif volgend seizoen net die 1e prijs geven. Echt het is waar, de prijzen van volgend jaar worden nu gemaakt.

U hoeft het heus niet zo extreem te doen als op onze hokken, met een karnemelk kuur, prange Suppe kuur en een parakuur, maar doe wel uw best, of klaag volgend jaar niet.

Het is niet normaal dat er buispennen ontstaan bij meerdere duiven, het is niet normaal dat veel duiven de eerste 4 slagpennen vierkant hebben, het is niet normaal als er zo maar een duif dood ligt, het is niet normaal als duiven nu zoveel orni hebben dat het ze de kop uit komt. Het is niet normaal, het hoeft niet, het komt door u en uw verzorging of het juist ontbreken ervan.

Ook oude staartpennen, nog zo'n punt. Straks eind Januari heeft een goede gezonde duif niet nog 6 oude staartpennen staan, bij een goede verzorging en vooral gezonde duif zijn alle 12 staartpennen nieuw !

Ik durf te zeggen dat oude staartpennen op mijn hok niet voorkomen ! Nu wel natuurlijk, nu is iedere duif nog vollop in de rui, maar straks, laten we zeggen eind Januari( ruim genomen) moeten alle duiven piekfijn zijn en daar horen geen oude staartpennen of oude dons bij.

Terug