Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 9 september 2012

9-9-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Vanmorgen weer de inbox vol, dit keer zeer divers. over de mooie uitslag van gisteren, nog wat over Mike Tyson en een flink aantal blije liefhebbers die 1e prijzen zijn gaan spelen uit koppels die ik heb samengezet afgelopen seizoen. Prachtig, ik geniet er van.

Super trots ben ik op Elco en Ydo, mijn twee hokverzorgers, gisteren de 1e prijs van alles met de zelfde doffer als vorige week. En Ydo werkt nu bij Eijerkamp ook nog eens. Super trots op "mijn" jongens. Ook Arnold Paalman die in het eerste team zat met jeugdspelers werkt nu bij Eijerkamp(al wat langer nu)  super trots ook op hem.

Over de uitslag van gister, zoals u weet ben ik heel eerlijk, en zeg precies hoe het zit.

De wind was ons zeer gunstig dit keer, en als dat zo is moet je dat zeggen, maar mag je het ook zeggen wanneer de wind ongunstig is. De wind was gister tussen zuid west eerst, later west en noordwest. Dus gunstiger kunnen we het hier dan niet hebben. Alleen zwartsluis en steenwijk lag nog gunstiger dan pv de Vredesduif.

in de afdeling tegen 15.762 duiven hadden we 14 stuks bij de eerste 100 en 60 van de 84 in de punten. We beginnen met de 5e ( dochter Vechtmachine)

in het ACG tegen 1809 duiven hebben we 64 prijzen van 84 duiven en 30 stuks bij de 1e 100. Komt dit door alleen superduiven??

welnee, de wind is een grote factor in dit geheel. Denk hier ook eens aan wanneer de wind zuid.zuidoost of oost is. Nu werd Heerenveen totaal opgeblazen, een paar weken geleden wij. Overal zitten goede duiven, maar op kortere afstanden is de wind, de trek mede bepalend voor een goede uitslag en misschien wel de belangrijkste

Terug