Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 9 augustus 2012

9-8-2012

Goedenmorgen iedereen.

De jongen er uit vanaf 09.00 uur. Het weer is prachtig dus vliegen moeten ze. De voorspelling voor zaterdag is mooi weer maar oostenwind. En dat is voor 10 van de 12 afdelingen geen probleem. Afdeling 1(Zeeland) heeft er last van, maar Afdeling Friesland heel erg veel. Wij hebben het Ijsselmeer, kijk maar eens op de kaart. Voor het thuiskomen der jongen mits gezond is het geen enkel probleem, maar voor het verloop en vooral eerlijk verloop is het wel een probleem. Met deze wind( als hij pal oost gaat worden) zul je in onze afdeling weer tot 150 mpm verschil zien.

Gistermiddag om 17.00 vertrokken naar Jacob Poortvliet te Surhuizum, we kwamen aan tegen 18.00 uur en begonnen met koffie natuurlijk. Tegen 19.00 zijn we begonnen met het bekijken van de kwekers, alle duiven gezien, bekeken, beknepen en geroken. Jacob had hulp van de heer Blauw uit Hoogezand met het pakken, jacob heeft er de lucht niet voor. Verder kwam Alfred Strijker nog even op bezoek en had ik natuurlijk Willem mee voor het schrijfwerk en de geestelijke ondersteuning.

Straks ga ik de balans op maken van de kwekers en koppeladvies geven, Maar u weet net zo goed als mij dat Jacob een eigen visie heeft en dat is prima. Mijn beoordelingen en koppeladvies voor 2013 zal hij er naast houden en meenemen in zijn keuze. Ik denk, dat het nog veel harder kan daar in Surhuizum, veel topkwekers zaten bij een gewone duif en dat is doodzonde. Zet die topkwekers tegen elkaar, let op de ogen( vlieg x kweek en als het kan wit x geel) en het gaat nog beter.

Ook Jacob kreeg natuurlijk gelijk telefoontjes van die mensen van "kun je dat zelf niet, heb je daar die Beute voor nodig? ". Maar hij is zelf baas op eigen hok, en wilde graag de visie van iemand anders, twee weten meer dan èèn.

De besten?  05-490 doffer en B10-927 duivin. De eerste een super vlieger vroeger, de 2e een dochter Olympiade Leo Heremans

update 15.51 uur

Net visite gehad van Feikema en Feikema ( vader en zoon) uit Harlingen. Ze hadden 24 duiven meegenomen, vastzitters. Heel goed verzorgde duiven, zagen er perfect uit. De prestaties van vader en zoon waren slecht, waarschijnlijk door het nieuwe vlieghok. Maar ook per ongeluk toppers tegen tobbers gezet in het kweekhok. We hebben 3 koppels gemaakt. Eigenlijk 6 fijne duivinnen, maar 3 prima doffers. De fijnste was van Gebroeders Heeres uit Kimswerd, de andere fijne duiven kwamen allemaal van Jacob Poortvliet

Terug