Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 18 juli 2012

18-7-2012

Goedenmorgen iedereen,

Vanmorgen om 07.30 vlogen de duivinnen buiten, op dit ogenblik( 09.37 uur) de doffers dus. Wij laten altijd eerst de duivinnen los, schuiven de doffers door naar het duivinnenhok. De duivinnen vallen binnen in het hok van de mannen( met de broedbakken). De doffers gaan er dan uit via het duivinnenhok, duivinnen terug naar eigen hok en ktijgen voer. En dit twee keer per dag. Rouleren dus. En laat u niets wijs maken hoor, onze duivinnen vallen twee keer per dag in het hok met hun broedbakken, en dat al vanaf 1 Februari. En de duivinnen zitten niet opgesloten hoor, gewoon schapjes, maar daar zitten ze nooit. Ze zitten of lopen gewoon op de grond in het warme zilverzand( met een paar handjes kattebak korrels).

http://www.dreampigeons.com/

update 15.10 uur.

Henk van Rijn uit Zuidlaren net even geweest met wat duiven. Zaten leuke duiven tussen, hij vond het mooi dat ik de koopmannen en de Bosua's er zo tussen uit pakte en de Asduif fond 556.

de jonge duiven zou ik er nog even uit laten ,maar de regen blijft hier valle, dus maar lekker afvoeren straks tegen 16.00 uur. Wat extra voer, ik heb de jongen graag wat zwaarder en ronder. Als ze dan de weg kwijt raken, kunnen ze er even tegen. Ze hebben vandaag weer Prange Suppe in het water natuurlijk. Vanmorgen wat Olympic MG Mix over het voer gehad en verse Beute-Bak.

Willem Heinhuis is alle duiven kwijt, de hokken staan er nog. Niemand wil ze gratis blijkt, dan gaan ze maar plat straks.

Hij heeft nog een goed Systeem, Tipes MC2100 met 2 x 4 Veldantenne en lange kabels. 0521-510434 voor wie?

update 21.15 uur

http://www.eijerkamp.com/nieuws/60415/topduivinnen-lisa-en-vivian-naar-de-kweek

Vivian is een volle zuster van onze Finette-Jackpot 08-042 de moeder van Damon met 1e, 2e en 3e van de afdeling Friesland !!

Maar ook van de superkweekduivin 08-041 van combinatie van der Stouwe/Douna uit Donkerbroek

 

Terug