Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 14 juli 2012

14-7-2012

Goedenmorgen iedereen.

Geen vlucht vandaag.

Gisteravond om 17.00 uur kijken we nog op www.friesland96.nl  ( wij pakken onze duiven om 17.00 uur omdat de container er al om 19.20uur is). Staat er nog geen bericht van aflassen. Ook het mailtje naar de secretaris hebben we niet gekregen. Dus om 17.40 uur komen we aan in het clubgebouw. Gezellig, er waren wel een man of 10. Even later komt Ultje Jellema nog met manden vol jonge duiven. Horen we dat op twitter......zou hebben gestaan dat de vlucht niet doorgaat.

Nu was het niet erg, want niemand van ons had jonge of oude duiven mee. Dus niemand( alleen Ultje) kwam met duiven, wij waren er gewoon omdat je er moet zijn vind ik. Ook als je geen duiven zet, moet je er zijn voor eventueel helpen laden, of al zou het zoals in ons geval alleen maar voor de gezelligheid zijn.

Maar misschien is het beter dat melding van niet houden van een vlucht wat eerder besproken word. Tegen 14.00 uur had iedereen nog "plannen" kunnen maken. Maar om 17.30 uur pas op de site? Dan zijn veel leden reeds 45 minuten in het clubgebouw of in ieder geval onderweg( mensen achter de bar, inkorvers, PC mensen), vooral die waar de auto vroeg komt.

Voor ons was het geen probleem, ons clubgebouw zat vol voor de gezelligheid, maar toch was er èèn die wel gewoon duiven mee had willen doen( in de namiddag gaat het beter worden waarschijnlijk).

Vanmorgen om 08.45 uur heb ik de duivinnen er uit gedaan, het is hier droog en vrij helder. Straks tegen 11.00 uur de jongen even in de mand en rij ik richting Gennep, dan kunnen ze daar, mits redelijk weer tegen 14.00 uur los. Het mooie van zelf africhten is in deze, dat als het plots geen mooi weer is, je terug kunt rijden naar je eigen adres.

Terug