Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 6 juni 2012

6-6-2012

Goedendag iedereen,

Hoe maakt u het? Ik hoop dat het u goed gaat. Duivensport en de prestaties zijn mooi en belangrijk, en voor mij de laatste jaren het meest belangrijk. Maar toch, nu met moeders in het Ziekenhuis...ga ik op mijn 46e wat anders denken. Het gezin is belangrjker dan duiven.

En dat is voor mij heel moeilijk te zeggen, "iets" belangrijker dan duiven....

Willem Heinhuis ligt op dit ogenblik in het bed naast die van mijn moeder in het ziekenhuis te Meppel, ook hij kreeg een nieuwe knie en vroeg de artsen speciaal om deze plek, prachtig toch. Willem is waarschijnlijk zaterdag weer thuis, moeders zal nog wel een maand of drie in Meppel moeten blijven. Misschien gaat ze volgende week naar Reggesoord( naast het ziekenhuis) om te herstellen, en misschien kan ze ooit weer lopen. ff afwachten nog.

________

Het regent hier de hele morgen al, de duivinnen hebben gevlogen van 08 tot 09.00 uur, na een uur roep ik ze binnen, ze willen wel blijven vliegen hoor( de vlag staat altijd op, ze weten zolang de vlag staat is het nog geen tijd). Even de kachel aan gezet om op te drogen, ze waren zeiknat bij binnenkomst.

Gisteren de jonge duiven afgericht op 5 km( De Witte Paarden), ze kwamen over de gehele dag stuk voor stuk, gisteravond om 22.00 uur nog. Twee jongen waren gezamelijk binnengelopen bij een sportvriend, en ook nog een koppel ook. Gelijk opgehaald gisteravond laat dank u voor het melden.

Ook vanmorgen komen ze stuk voor stuk. De meesten zijn er wel, maar ik tel ze niet, laat ze maar lekker zoeken, daar leren ze van.

Ik zag het gister al bij de losplaats, los, en na een kwartier nog niet uit zicht. Zal misschien een storing in de lucht hebben gezeten, of het herpes Virus op de duiven.( bij lichte gevallen zie je niets, maar is de orrientatie slecht), maar als het Herpes is, beter nu dan straks met de vluchten. Normaal is het met zo'n twee weken weg.

Wanneer duiven Herpes-Difterie hebben is het veel erger, dat krijgen duiven zonder weerstand in meestal slechte omstandigheden. Duiven krijgen dan gele stukken in de keel en beginnen te gorgelen. En dat is hier niet zo, hier zijn ze prachtig, zelfs die vanmorgen thuiskomen. Ze zijn moe, hebben misschien wel 300 km gevlogen maar zijn binnen het uur weer het mannetje of dametje.

Zaterdag ga ik ze tellen, dat zal ik u vertellen hoeveel er weg zijn. Ik hoop niet zo veel meer ;) .

Bij de duiven die binnenlopen bij anderen komt te staan : Wegvlieger ! Die krijgen een kruisje achter hun naam.... en bij twee kruisjes +

In principe halen we alle weggevlogen duiven op, de melders hebben het recht dat ik er voor zorg dat ze gehaald worden.

later meer

Terug