Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 24 mei 2012

24-5-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

eerst maar even een goede link: http://www.duivendirect.nl/

Vervoer van duiven is van groot belang, ook bij verdwaalde of verkochte duiven.

en kijk ook even naar de volgende link: http://www.herbots.be/sales_auctions/news/content.asp?id=473

Update 07.00 uur

De duivinnen zijn er uit vanaf 06.30 uur. een beetje vroeg, maar dan willen ze goed trainen, het gaat wederom warm worden. En straks om 07.45 uur zijn de tuinmannen weer hier ter plaatse en dan heb ik de vrouwtjes mooi binnen. Het is nu 07.05 uur en heb ze nog niet gezien. De wind as zaterdag Oost, dus teletekst zal het zeker niet worden. Dan maar hopen op plaatselijk succes. Dus een succes als van Frans Rutten of Gebroeders Scheele van afgelopen week zit er niet in. Ik gok toch een beetje op de Urkers, en de vrienden uit omgeving Harlingen en dan de weg rechtdoor naar Zwaagwesteinde( over de afsluitdijk. Wanneer de wind wat meer noordoost zou zijn.. maar we hebben het niet voor het zeggen, en dat is maar goed ook.

In eigen club zet ik mijn geld op Wim van Dijk, na een matige start had hij er afgelopen week 25 in van de 30.

Update 11.45 uur

De duiven hebben heel goed gevlogen vanmorgen, ook de jonge duiven hebben ruim een uur gevlogen. Toen ik ze riep vielen ze echt binnen 30 seconden alle 102 binnen.

De duivinnen die vandaag op de fond gaan zitten in de voliere buiten, ze mogen zelf kiezen, binnen of buiten. Goed voor de zuurstof !

Weer een jonge duif een naam gegeven. De 12-1057877 heet nu "Fatima" , het is een mooie blauwe duivin met een eigen wil. Ze is dochter van Triller-Boy x de Superzachte.

update 12.10 uur

Net de duiven BeuteSmurrie gegeven ( pinda's plus kaas, herstel-power en Beute sport). Ze lieten de helft liggen....dan zijn ze echt vol. Ze gingen gelijk weer naar buiten in de voliere( geen tocht zoals in spoetnik)

Elvis-T zet ik op plaats 4 ( 4e Getekende) , èèn prijs in zijn leven, maar vind het leuk om hem gelijk zo'n hoge plaats te geven, heb vertrouwen vertelde hij me.

Update 16.20 uur

Net het vlieghok schoongemaakt. Was een beetje warm ! Had het toch al warm van 7 km wandelen. De duiven zitten samen in de broedbak. Straks even "precies" kijken welke mee gaan. Pithiviers bijna 600 km.

straks bij het in de mand steken ( 17.00 uur) krijgen ze nog een herstel-power capsule

 

Terug