Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 mei 2012

17-5-2012

Goedendag iedereen.

DAHLIA CHÈ IS VANMORGEN WEER THUIS GEKOMEN. OM 07.50 uur ZAT ZE OP HET HOK. Ook deze duivin heeft nergens gezeten, onder de Klei. Maar op eigen kracht terug ! nog 4 te gaan. Deze 4 waren in 2012 nog niet in staat zich bij de beste 35 te melden. De gehele top 40 is nu terug pppfffff Opluchting hier.

Gistermiddag om 14.15 uur hadden we weer een afspraak bij Dokter Nanne Wolff te Hattemerbroek. Ik had 3 doffers mee genomen. 10-666, 10-006 en 10-036 en Willem had 2 doffers bij hem.

Nanne vond ze er geweldig uitzien. Zeer knap voor 2 doffers die op zondag terug kwamen( 6 Mei) en 1 op Maandag( 7 Mei). Ze waren perfect. Geelstrijkje, slijmonderzoek, luchtweg onderzoek en gloaca onderzoek. Mijn 3 doffers waren 100% schoon. Afgelopen zaterdag bij thuiskomst en zondag de gehele dag zat er Rodinazole 10% door het water( geelkuur).

De duiven kwamen goed afgelopen week ( 16 van de 20 in de prijzen), maar door die vlucht er voor( de zware vlucht vanuit Pommereaoul van 5 Mei), was ik toch wag bang. En heb ik 1,5 dag een geelkuur door het water gedaan. Nanne vond dat verstandig maar wel een beetje zwaar, hij had liever een ontsmetting door het water gezien. ( SA). Het kan iets nadelig zijn voor de vorm van as zaterdag. Verder vond hij het gewicht van de duiven heel goed. De duiven van Willem( 2 stuks) waren nog beter in vorm. de 346 vond Nanne zelfs super. Ook deze twee doffers( van de 10 waar Willem mee speelt) waren super gezond.

Belangrijk vond Nanne dat onze duiven in deze 7 weken vlucht nog geen enkele luchtwegproblemen hebben. We denken dat dit door de combinatie Prange Suppe en Beute Bak komt. Op de natuurlijke wijze schoon houden van de luchtwegen.

Weer twee duiven een naam gegeven. Twee duivinnen dit keer. 12-1057843  "Flaming Kiss" en 12-1057878 Foxy Lady

Flaming Kiss is een zwart duivinetje uit Elvis-T x Cassie. Ik hoop dat ze het beter gaat doen dan haar vader Elvis-T ( 11-4232683). Hij heeft nog steeds geen enkele prijs( ja, op de africhting bij de top 10), en ik vind het zo'n geweldige doffer, hij moet het echt gaan doen. Ik ga hem vrijdagavond wat plagen. Zijn duivin Cassie geef ik in zijn bak een andere doffer, hij mag dan toekijken hoe ze verleid gaat worden..

Foxy Lady is een rode duivin( Vos) uit Cahya 332 x Elise-T. Haar vader Cahya is een Rode doffer die we niet spelen omdat hij in 2010 en 2011 de partner was van Babette en nu de partner van Elise-T. En die duivinnen gunde ik een eigen doffer "die er altijd is"

Erik Plant van harte gefeliciteerd met 2 Teletekst duiven. Ook Erik is een gebruiker van Beute Producten

Update 12.36 uur.

Vanmorgen heerlijk met de jonge duiven vermaakt. Ik heb enkele vast kennis laten maken met de zwarte Kingduif. Ze vonden het nog spannend. Ik wil ze nu iedere dag het groeiproces van de king laten zien. Dan zijn ze hopenlijk aan hem gewend straks wanneer hij buiten loopt( King duiven zijn geen vliegers).

Net even 4 nieuwe koppels gemaakt bij de vliegers. Door de teruggekomen duiven moest ik even rangschikken. in 4 van de 30 broedbakken zit nu een "nieuw koppel'  althans morgen met het tonen. Even èèn of twee keer wennen en dan vinden ze het prima en vliegen niet meer verkeerd.

Terug