Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 22 april 2012

22-4-2012

Goedenmorgen iedereen,

Van harte gefeliciteerd met Jullie 1e TT van 2012 Patrick, Maarten, Corrie en Wim & Jolanda Klasse !!!

De duiven vliegen weer uit, ondertussen even de duiven gaan verzorgen bij Daniel. Hij is een weekend op de Eilanden met de familie.

Alles terug van gisteren, ze kwamen goed naar huis. Vorige week begonnen met de voorbereiding op de dagfond. We wilden eerst qua voeren afgelopen week iets aanpassen, toch maar niet gedaan, dus ook donderdag nog veel eten gehad. Gisteremiddag met het wegpakken van de duivinnen waren ze nog zwaar. Maar is prima zo, dan hebben we wat over straks met de fondvluchten of als ze een keer blijven overstaan tot zondag. Natuurlijk weet je dat met rug wind de duiven niet te zwaar moet hebben, maar we kiezen nu eenmaal vanaf 2007 voor dit systeem( zie film Marcel Sangers). De duivinnen vliegen nu al weer 45 minuten. ( zijn om 09.00 gelost). Wat we wel anders hebben gedaan is het tonen, ik sprak er gister al over. De duiven bleven heel lang vliegen, veel energie bij thuiskomst en niet tonen. Misschien heeft het er niets mee te maken, je weet het niet he. Maar wij tonen altijd, zelfs op de africhtingvluchten, bij thuiskomst verspelen we eigenlijk nooit tijd( ja soms met regen of hagel). Maar dimaal bleven de duiven soms minuten vliegen. Dat is jammer, maar is ook weer leuk voor de geestelijk minder sterke mensen, dan kunnen ze weer mailtjes sturen, vinden ze leuk en morgen bij hun voerboer kunnen ze er weer over hebben. Wij moeten gewoon naar het werk, maar zij niet, ze gaan de hele morgen lekker bij de voerboer zitten. Prachtig toch.

Die mensen denken dat Sangers zich druk maakt over de 78e gister in de kring en geen 50%, de Bruijn 31e , verkerk 71e , koopman 48e Vredeveld geen 50%, Leideman 71e tegen 2583 duiven...ach wel nee man, het is April. 1800 mpm minuut, gun die vitesse man gewoon nu hun spel, deze mannen maken straks het mooie weer op de dagfond. Maar dan krijgen ze geen nare mailtjes over hun prestaties hahahaha. Dan krijgen ze nare mailtjes over hun SUPER PRESTATIES hahahaha

update 12.00 uur

Zo de duifjes verzorgt bij Daniel, ff snel eten en hup weer naar het werk. Bebroeders ter Heide komen ff vanmiddag voor hun PS, ze pakken ze goed weer. Van harte. Gebroeders Homma pakken weer als een trein, drie weken achter elkaar de eerste prijs grote klasse.

Leo Baardman en Ad Trapman pakten ook mooie vroege duiven in Hardinxveld Leo 4e en 6e geloof ik en Ad 2e en 5e tegen 3612 duiven. J. Den Hartog uit Culemburg ook weer als een trein, iedereen van harte jongens. Ik had 13 mailtjes vandaag in mijn box, super mannen en vrouwen, van harte met deze mooie resultaten, Iedereen !

De jonge duiven zo even binnen roepen, ze beginnen goed te vliegen, van de week maar beginnen met in de mand steken lijkt me.

Afgelopen donderdag was ik in Meppen bij Gunter Prange, samen zijn we even naar Hubert en Jens Borker geweest. Vader en zoon Borker hadden de jongen al diverse malen weggehad. Tot 70 km reeds.

Om mijn eigen conditie niet te vergeten loop ik iedere dag 1 uur. Had ik vroeger niet aan moeten denken.

Terug