Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 11 april 2012

11-4-2012

Goedendag,

Het is weer woensdag, dus de duiven maken zich op voor de zaterdag. Gisteren hebben ze zeer goed gevlogen, twee keer ruim een uur. Ze wilden langer, maar het regende, en dan is 70 minuten voor mij voldoende. ook de doffers trainen goed. Ik heb wel jaren gehad dat die veel minder vlogen bij huis. Maar toch, afgelopen week 29 duivinnen mee, daarvan vlogen 24 hun prijs ( 1:3) , de doffers waren minder in getal 21 stuks mee en 12 prijs.

Bij de 1e zes stuks zaten 3 doffers ( aankomst 3,4,6)

De 1e Duif van afgelopen week kwam recht van de goede hoek, over ""de Winkel" , Iedereen op www.liveduiven.nl heeft kunnen zien dat het hagelde( winterse buien) met de eerste 20 duiven, daarna was het bij ons even droog.

Onze eerste ( 6e in het ACG tgen zo'n 2100 duiven) was de 11-4232748 dochter Vechtmachine. Voor de vluchten heb ik veel mensen haar laten zien, ik verwacht er heel wat van.

Onze 2e duif was Dahlia Chè 10-665 ( 4e NPO Pithiviers) een rechtstreekse Eijerkamp. tussen de 3e en 14e duif zat geen verschil, althans welke eerder of later waren maakte niets uit, deze vlogen boven het hok en vielen in twee groepjes naar beneden om 11.58 en 12.00 uur.

Maar de eerste twee duiven, 748 en 665 kwamen alleen.  Ik hoop dat ik deze ringnummers nog vaak mag noemen dit jaar.

Vanmiddag weer even ter controle bij Nanne Wolff, we hebben een afspraak om 14.00 uur. Gewoon even voor mijn eigen gevoel, ik denk dat ze 100% zijn maar ik wil altijd zekerheid. Ik laat vandaag 6 duiven bekijken.

update 09.08 uur.

Goedenmorgen.

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.20 uur. Het was prachtig weer toen ik ze los liet, nu 50 minuten later zit de lucht alweer dicht en is het nattig. Even voor de Friezen onder ons en voor de rest van de Wereld die Fries wil leren. Henk Douna uit Donkerbroek heeft aangeboden om mijn site iedere dag te vertalen in de Friese taal. Henk Bedankt ! ;) ;) ;)

update 15.51 uur

Net terug van een rondje Nanne Wolff en Dick Vogelzang. De duiven - 6 losgelaten op het indusstrieterrein in Hattemerbroek. De 6 anderen laten ondezoeken. Helemaal schoon, super gezond. Door die Prange Suppe( de echte !) en die Beute Bak met al die kruiden vind hij eigenlijk nooit meer lucht weg problemen of het Geel. Bij mij zowiezo niets maar ook bij de andere gebruikers van deze producten niet, zeer opvallend ! Bij Nanne wel even wat olie meegenomen.

Daarna even bij Dick Vogelzang geweest, 10 zakken voer gehaald en een zak hennep. Morgen ga ik weer even naar hem toe, al zijn Beute Producten waren op, en ik had ze vergeten.

Op mijn vraag "Hoe loopt de Beute Bak"?Dick:  Hou toch op.....ze zijn gek geworden, alle andere emmers blijven nu staan....

Terug