Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 11 februari 2012

11-2-2012

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Gisteren dus 21 prachtige jongen binnen gekregen van Hans en Evert Jan Eijerkamp. Nu hopen dat er een topper bij zit. Qua stambomen kan het niet fout en ook in de hand zijn ze fijn. Maar ja het zijn nog jonge duiven er kan nog wat gebeuren, maar qua bouw zit er geen slechte bij.

De fijnsten( nu als jong) zijn Een jong uit Broer Finette x dochter Tips( Broer jubbetje), een jong uit Hugo Boss x Johanna, een jong uit zoon Carlos x dochter Euro, een jong uit zoon Chicago x dochter Jackpott en een jong uit Saturnus x dochter Euro. Als ik er nu èèn moet kiezen zeg ik : 11-158.

Er komt een duivenmelker in "wedden dat ik het kan" , een beroemde duivenmelker.

update 11.00 uur.

Wat is het koud jongens, bluh, ik ben het nu ook wel zat. Net even een kwartiertje met Peter Jansen uit kleve gesproken. Goed gesprek. Ging ook over het vervoer van onze duiven.

Daar kunnen we nog veel van onze oosterburen leren, hij vertelde over de lichtplaten in het dak van de contaner, wanneer de zon opkomt, is het ook gelijk vollop licht bij de duiven en heel belangrijk is het aantal duiven in de mand. Op Chatearoux van 2011 ( onze Friesche Fondclub deed ook mee), hadden de Duitsers maar 18 duiven in de manden( zelfde maat als bij afdeling 8)...bij ons veel meer in de manden. Maar op de vluchtdag werden wij(Nederland) totaal weggeblazen door de Duitsers en Peter Jansen woont maar 5 minuten van de Grens....Ze hadden de punten er bijna uit voor aan de andere kant van de grens de eersten vielen, echt een mega groot verschil ! Volgens Peter Jansen door MINDER DUIVEN IN DE MAND, DUS BETER TIJD OM TE ETEN, en LICHTPLATEN IN HET DAK, dus duiven kunnen veel langer eten, eerder drinken en ook nachts gewoon water drinken..

Terug