Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 27 december 2011

27-12-2011

Goedenmorgen vrienden en vrienden,

Vanmorgen hier weer een drukte van belang. Familie Sanders uit Wijhe waren op bezoek en hadden hun 08-599 duivin meegenomen. Ik vind dit misschien wel de beste duivin ooit gezien voor de fondvluchten(grote fond), afgelopen jaar speelde een jong al de eerste op een grote fondvlucht in de regio. Daar gaan we nog veel van horen. De 08-599 is geboren bij Hans en Evert Jan Eijerkamp.

Dick Vogelzang was er ook nog even vanmorgen, hij had een paar Sprinten en Donkere 18 duiven meegenomen ( Marcelis/Berckmoes), dit zijn èèn van de snelste sprinters ter wereld. In Belgie winnen ze er vele 1e mee op de Vitesse. Dick heeft samen met zijn maatje een kweekhok( Havo) waar deze Marcelis duiven in inteelt staan.

Verder nog visite van onze huisvriend Herman de Graaf uit Vledderveen, deze horen we altijd al op een kilometer aankomen in zijn 45-km wagentje.

Klaas Boltjes is er ook, hij is het grote bruine Dumo hok aan het schuren en gronden, ik wil dit hok in de zelfde kleuren als het witte hok en het huis.

En Daan is er om de vlieghokken te krabben, Daan heeft kerstvakantie.

Zo nu ff eten, 10 man aan tafel, gezellig Frietje eten.

De Triller met zijn 038 duivin van Djoerd van der Veen( fokker Timmermans Oosterwolde), hebben gister weer gelegt. De Vechtmachine x 841 en 348 x Calla zullen vanavond wel weer op eieren komen hoop ik.

Klaas Boltjes is schilder van beroep, hij heeft kerstvakantie, ik zeg: Koppel duiven verdienen? Jazeker! Dan ff hok schuren en schilderen. Zo komt Jan splinter door de winter.

De ringen al gezien voor 2012, ik was bij Bert Slot ff gister, hij had de ringen al binnen, mooie rode, maandag 2 Januari krijgen we ze op de nieuwjaarsborrel

Terug