Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 23 december 2011

23-12-2011

Goedenmorgen iedereen,

Vanaf vandaag op www.gps-auctions.com  de zes duiven : Kika Koppels 2011 deel 1. Deze duiven zullen nog per stuk verkocht worden maarrrrr ze staan op volgorde van koppel 1/3 dus grijp uw kans.

Daniel komt net binnen, hij omt met Ydo en Elco even de hokken schoonmaken. Ik heb gisteren van Trazeko uit Zwolle een nieuwe korrel meegenomen voor op de vloer en een grote zak beukensnippers en de boys gaan deze op de vloer gooien, ff kijken of het lekker droog en warm blijft.

Normaal gebruiken ze anijszand en kattebakkorrels, maar je weet het nooit, misschien is dit nog beter.

Zoekt u een kleindochter van de EURO ? kijk vandaag even op www.gps-auctions.com bij de verkoop van R.Hofstra en dan koop 14. Mooie blauwe duivin.

Tot straks, eerst koffie

Update 14.00 uur.

Vanmorgen koffie visite gehad van Frans en Theo Hetterscheid uit Didam, een vader en zoon combinatie nog aan het begin van hun carriere. Ik denk dat ze het wel op de rails krijgen, zijn leergierig. Goede verzorging van hun duiven hebben ze al door, de paar duifjes die ze mee hadden zagen er gezond uit.

De zes KIKA duiven staan er nog niet op, ff wachten nog maar. Heb zelf wel geboden op een duif, de Branco duif van de verkoop( koop 6 geloof ik) van Rink Hofstra ken ik, Een clubgenoot had hem dit jaar te leen en alle jongen( 5 stuks) zijn er nog en hebben het goed gedaan. En voor 55,00 wil ik hem ook wel op mijn hok. Als ik Rink was geweest had ik deze duiven niet verkocht. Deze "Branco" x de Euro duivin( Beide rechtstreeks Adrie Kors) zou een prachtig koppel zijn. Geeloger/Kwaadkijker x witkweek. Ik hoop dat ik ze morgenavond op kan halen, zet ik ze eerst wel een jaartje bij Daan in het hok.

update !! 16.56 uur

Net een telefoontje van de voorzitter van de Canadeze duivenbond Oscar de Vries, hij komt 25 Februari naar de 1e Beute Vrienden dag ! Ze komen een paar dagen eerder, willen natuurlijk ook even rondkijken in Nederland bij diverse tophokken. De eerste dagen zal hun standplaats Zutphen zijn en dan de laatste dagen waarschijnlijk Wilhelminaoord( dicht bij Koopman, Veenstra, Vredeveld, Prange etc) . We zien er naar uit, hopenlijk komen Jack en Nick ook snel naar Holland( koos en Nico)

Terug