Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 15 oktober 2011

15-10-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Ben net terug van 5 dagen op "wereldreis" . Ik zat samen met Willem Heinhuis in Scharendijke( Zeeland) bij Joop Kristelijn . Vanuit daar hebben we heel Zeeland, Brabant en een gedeelte van Belgie afgezocht naar topduiven. We hebben supers gezien van o.a Hermes & zn, Traas en Zoon, Damen & zn(Brabant), J de Hengst, G v.d. Kamp(Noordwelle), Wibo Verstraate, Jan Jaap Bolier, Johan de Langhe(Belgie), A. Gullentops(Belgie), Co van Malgegem, Vader en Zoon van Beveren(Zuid Holland) etc etc. Prachtig om overal de paar toppers te mogen bekijken( Charly bij Traas is èèn die bijblijft), of de Asduif van J de Hengst, en de snellen(Vitesse duiven) bij v.d. Kamp.

We hadden een planning gemaakt van woensdag tot en met vrijdag om zo veel mogelijk de topduiven te mogen vasthouden bij liefhebbers in de zuidwesthoek van Nederland( als thuisbasis). We wilden alleen de absolute toppers zien. Het gaat niet om de "prijswinnaar" maar om de super ! En die Super wilden we bekijken, voelen, en opslaan in de computer( mijn hoofd). Dus de broer van de vader van een Crack wilden we niet zien...maar de Crack zelf.

Zeer leerzaam. as Dinsdag gaan we de Teletekstduiven 2011 van Alfred Strijker bekijken en donderdag de Kopvliegers bij Erik Plant te Leuvenheim

later

Terug