Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 28 september 2011

28-9-2011

Goedendag,

Gister veel reacties gehad over knoflook( zie dagboek van gisteren), men was het met me eens dat het weinig zin heeft, vooral voor de liefhebber zelf.

Maar èèn sportvriend vroeg"er zit toch ook knoflook in Prange Suppe? " Jazeker, een zeer sterke concentratie zelfs, zo sterk dat je er wel heel veel teentjes voor in je drinkbakje zou moeten gooien. En we weten ook allen dat knoflook goed voor je is. Maar het beetje vocht wat uit een teentje in de drinkbak komt is minimaal, en een drinkbak is niet voor èèn duif.. het is voor een hok vol. Dus hoeveel "knoflooksap" zal dan in èèn duif komen? misschien nog geen 1 duizendste van de behoefte om werking te hebben.

Is het slecht om knoflook in het water te doen? Nee, natuurlijk niet. Azijn wel, azijn is slecht voor een duif. En laat u niets wijsmaken over azijn voor duiven of appelazijn, alles flauwekul. Duiven vinden het vies, drinken minder en de mest is beter...voor ons oog.

Er zijn zelfs testen waaruit blijkt dat salmonella sterker ontwikkeld DOOR azijn..

Wat wel heel goed is op dit ogenblik is een Choll product ( Sedocholl o.i.d.), dat maakt de lever wat schoon( afval stoffen verlaten het lichaam), maar geeft U prange Suppe dan hoeft het niet(mag wel).

Vanmorgen een liefhebber uit Jubbega gehad met een paar jonge duiven, gezellig zijn duiven bekeken.

Anton Hassing uit Steggerda even op bezoek geweest, ik heb hem 3 koppels ouden meegegeven David, Zoon 3, en Hiroshi en Adelina, de 062(kl.k.missouri's Girl) en een dochter van Kobayashi. Zeer aardige jonge speler.

Dus nu 9 koppels oude duiven weggegeven de laatste week.

Vroeg iemand Waarom niet op Internet?

Zou kunnen, weet ik zeker. Zouden ook een goede prijs opbrengen. Maar gaat het allemaal om geld? Neen.

De jonge duiven uit de superkwekers en vliegers komen op Hansen.dk en op Dreampigeons ( jongen van 2011).

En de oude duiven gaan of naar "de eeuwige jachvelden" of naar vrienden

Kobayashi en Bazooki gaan naar Piet Vink uit Werkendam.

En er gaan nog enkele ouden naar bonnenverkopen voor het goede doel

En natuurlijk, ik zou het bijna vergeten heeft Daniel Haneveld(19 jaar) 6 koppels gekregen die hij hier in een hok mag houden en jongen van mag kweken(bruikleen). Zo heeft ook Willem Heinhuis 6 koppels en Rein Gaal uit Onna 2 koppels. Rein heeft de ouders van de super Hiramaya. De moeder van Hiramaya kwam van Rein uit zijn 011, die had ik ook gekregen, dus krijgt hij het oude koppel dochter 011 met rechtstreekse Borgmansdoffer weer terug.

Ik geef ze tegenwoordig maar weg, ik wil ze ook niet weer. Wat ze NOOIT mogen doen is de duiven op internet zetten tenzij ik het zeg.

Zo heeft vriend Richard van der Horst bijna alle duiven moeten wegdoen door omstandigheden, daarbij zat èèn gekregen duif van mij. Hij vroeg wat te doen, en ik zei: Verkopen het is jou duif. En door omstandigheden kan het niet anders. Maar respect voor Richard, hij vroeg gelijk of de duif terug moest.

Maar de ouden die ik nu weggeef moeten sterven op het hok van de vrienden, dus NOOIT op internet.

Terug