Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 17 augustus 2011

17-8-2011

Goedenmiddag,

Eerst vanmorgen om 08.00 uur de jonge duiven laten trainen bij huis, ze hebben mogen vliegen tot 09.00 uur, binnengeroepen en daarna de oude duiven weggebracht naar Nunspeet( achter Zwolle), niet zo ver ditmaal, geen tijd..

Bij thuiskomst zat alles al binnen en Klaasje de jonge duiven al weer in bad.

Twee jonge duiven uitgeselecteerd( twee jonge doffers), beide geboren uit vliegduiven die de selectie als jaarling niet doorstaan. Deze twee jonge doffers hadden 1 prijs op 5 vluchten en kwamen afgelopen zaterdag beide op zondag. Weg ermee. Ik heb wel al meerdere duiven de chip af gedaan en naar de jachtvelden hier boven gestuurd.

Hoe waren ze in de hand? Goed, beide waren gewoon goed gemaakte duiven, anders zitten ze er bij mij niet. Maar naar 5 kansen, steeds te laat of de andere dag en beide uit een vliegdoffer die als jaarling niet goed genoeg was( 069 en 035). dus 1 + 1 + 1 = 3 en dan zijn ze weg.

1= te weing prijzen

1= ouders niet goed genoeg als jaarling

1= de andere dag thuiskomen

en misschien nog 1= er geen geloof meer in hebben, dan zou het dus 1+1+1+1=4 zijn

update 18.27 uur.

Kijk eens naar deze leuke site http://www.maartenhakvoort.nl/

We gaan zo BBQ-en

De jongen hebben goed gevlogen, ze zijn vandaag niet weggeweest( gister naar Zutphen), morgen in de mand voor St.Quentin 390 km.

Ze hebben honger( zijn hongerig), deze week iets minder voer( ze waren vet), morgen krijgen ze na de training alles wat ze willen.

Terug