Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 17 juli 2011

17-7-2011

Goedenmorgen allen,

het is nu 00.26 uur in de nacht. Ik was wat aan het rond lezen op internet over de vluchten van gisteren. Op plaatsen goed verlopen en op plaatsen wat minder goed of slecht zelfs. Bij ons in Noordwolde waren eigenlijk bijna geen verliezen dit keer, er waren ook maar weinig duiven mee(268 stuks door 10 deelnemers), veel mensen waren toch geschrokken van de weer voorspelling. Het concours stond ongeveer 50 minuten open, we hadden in de club een uitschieter van 140 mpm los. zelf hadden we in de club 15 van de 48 in de punten met de jongen. We begonnen met de 5e. Op St. Quentin was het verloop supersnel. We hadden 20 mee en pakken 2,4,11,12,15,16,17,18,19,22,23,24 Tussen onze eerste en 12e zit 13 minuten. Op plaats 24 hebben we 12 van de 20 duiven. Onze eerste duif was wederom de wonderduif Dalia 10-013. Geen verliezen vandaag, dat is ook weer een keer fijn.

Update 09.33 uur.

Hier zijn we weer. Iedereen met teletekstduiven en of mooie uitslagen van harte gefeliciteerd, vooral natuurlijk weer de Beute-Producten gebruikers o.a Maarten Hakvoort van Urk, super gedoan jochie.

Gisteren moesten we nog 3 jonge duiven van de 48, gelukkig zaten ze vanmorgen op de klep, dus geen verliezen ditmaal. Dat mag in de krant ! Waarschijnlijk omdat er zo weinig jongen in de lucht waren( door afdelingen die niet vlogen), kwamen die van ons goed in afdeling 11.

Toch blijf ik het raar vinden, een NPO voorzitter die vraagt niet te korven, en in zijn eigen afdeling de vlucht laat doorgaan. Natuurlijk begrijp ik dat hij niet de enige bestuurder is. Maar toch vind ik het raar, moeilijk te verkopen aan veel liefhebbers dat ze niet konden spelen en dat afdeling 11 een prima jonge duivenvlucht heeft.

Ik hoop dat het weer een beetje opknapt deze week, ik wil graag nog een paar keer met de jongen rijden.

De ouden hebben in principe hun laatste vlucht al weer gehad, misschien nog een paar op Chateauroux 744 km, maar ik denk het niet, is alleen voor de Friesche Fondclub en niet voor de afdeling of NPO

eindstand Asduiven in de club Beute & zn: 1,2,3,6,8,10,11,14,16,20.

Combinatie Peter Fincken en Panny Rempakis van harte gefeliciteerd met jullie 1e en 3e TELETEKST vanuit GIEN.  Grote Klasse op het nieuwe hok !!!

update 12.36 uur.

Vanmorgen Duits bezoek gehad( regio Dotmund), twee liefhebbers die sinds 2 jaar het Beute Systeem doen, ongelofelijk goede prestaties. Altijd gezellig.

De duivinnen zitten nu met hun kont in bad, ik had er nog geen water in en vol was het badje reeds, zijn super gezond. De jongen beginnen ook mooier te worden. Ik heb nu bakjes/hoekjes en tabakstelen in het hok gedaan, ze mogen nesten bouwen als ze dat willen.

succes iedereen en geniet van de zondag

Terug