Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 3 juli 2011

3-7-2011

Goedenmorgen allen,

Gisteren bij ons zwarte zaterdag, slecht gevlogen met de ouden ( 7 van de 10 in de punten, beginnen met 12,13,14 tegen 203 duiven), maar we hadden ook 75 jongen mee naar Deventer, en dat ging bij ons in de hoek heel slecht, in onze club misten bij vele mensen gister om 19.00 uur nog meer dan 50%. Maar zoals altijd waren er ook die veel meer dan 50% thuis hadden. Wij zaten er weer tussen in 56 jongen terug van de 75 nu.( 12.00 uur), dus dinsdagavond zal ik hopenlijk weer op 65 zitten.

Maar is het erg? Neen, eigenlijk niet. Goede duiven zijn er weinig( althans heel goede duiven), en als je jezelf gewoon verteld dat de goede bij die overblijvers zit, komt het allemaal goed.

Weet u nog van 17 Juli vorig jaar( lees dagboekje maar), toen had ik er 63 mee en zondag nog maar net 40...maar ik werd wel jonge duiven kampioen onaangewezen van de Fondclub, en heb nu wel superjaarlingen !! Dus de goede komen terug en daar ga je mee vliegen.

De jonge duiven van Heino kwamen in het noorden weer super( vorig jaar ook bij hun de eerste twee weken...en de 3e vlucht oei oei). Dus we zijn het gewend, we zitten in een uithoek, en de eerste twee vluchten is het hier huilen met de pet op.

De liefhebbers die ze op deze eerste vluchten wel super krijgen( bij mij in de club), zien we over het algemeen na 3 weken niet terug. Waar dat door komt? Goed draaien op de africhting en matig later, of matig op de africhting en goed later. Vreemd.

Ik moet zo naar het werk pfff heb geen zin.

Groetjes

Terug