Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 7 juni 2011

7-6-2011

Goedenmorgen luitjes,

Gisteravond even weer fijn bijgepraat met Gunter Prange, zijn 261 pakt de afgelopen zaterdag zijn 10e eerste prijs in groot verband kijk op www.pipa.be bij de terugblik Duitsland afgelopen week. Op mijn vraag of Gunter hem nog weer spelen gaat: waarschijnlijk niet, waarschijnlijk doe ik zaterdag niet eens mee..... Gunter staat in het RV tegen zo'n 80 hokken op plaats 1 t/m 10 met de asduiven. En als hij een week niet mee doet, is hij weg voor de kampioenschappen, en dat is zijn doel : gewoon leuk met duiven spelen maar geen druk van kampioenschappen e.d. Alleen de Gouden duif , daar doet hij zijn best voor, al het andere zoals kampioenschappen, Asduiven, Olympiade's laat hij aan zich voorbij gaan

Het was weer super gezellig, met een auto vol Prange Suppe, Herstel Power en Beute sport reed ik weer naar Wilhelminaoord. Ik kom misschien nog terug op dit bezoek aan Gunter Prange.....Maar nu nog even niet.

_______________

De duivinnen er vanmorgen om 08.00 uit gedaan, het is nu 08.47 uur en nog geen duif gezien. Gisteren zijn ze weer in bad geweest. Zondag en maandag aan de recup( zuivering), en dan is de mest even slecht omdat alle afvalstoffen er uit gaan. Vanmorgen was de mest alweer goed. Vandaag krijgen ze weer goed te eten, nogmaals Prange Suppe door het water( en morgen nog een keer) en dan hopen dat er een kopprijs inzit op zaterdag.

Toch mis je de twee beste duivinnen van het afgelopen jaar, Missouri's Girl en Breanna zijn uit de vliegploeg en dat waren toch duiven samen goed voor 13 eerste prijzen. Maar geeft niets, jaartje wat gas terug en in 2012 dubbel zo hard terug komen, de 2010 duiven doen het heel goed, veel briljantjes voor de toekomst 013, 665, 007, 045, 084, 083, 006, 036, 053. Ik speel ze in 2011 voorzichtig( ben ik niet gewend, normaal alles doorrammen), maar even een jaartje zoeken en voorzichtig aan en dan in 2012 doordrukken

____________ 15.40 uur:

De duivinnen vlogen vanmorgen tot 09.15 dus 75 minuten, ik haalde ze toen maar binnen. Niet dat ze uitgevlogen waren, maar twee keer per dag 75 minuten is even genoeg nu. Ze zijn ongeveer 50 minuten helemaal uit het zicht geweest.

De jonge duiven hebben ook een dik uur gevlogen, ze beginnen het leuk te vinden. Vanaf nu voer ik ze niet meer in de bak maar op de grond vlak bij me, wie niet dichtbij komt krijgt geen eten. Na enkele dagen moeten ze uit de hand eten, en dan ook weer: niet uit de hand eten is geen eten ! Ze zijn op dit ogenblik zeker niet mak, eerder een beetje schuw en dat moet anders.

Vorige week de jongen geent tegen Paramixo. Ik gebruik geen dubbele enting PMV-POX, daar heb ik teveel problemen mee gezien bij andere liefhebbers

Om 16.00 uur gaan de duivinnen er weer uit. Vanavond de chipringen koppelen aan de jonge duiven. En de duiven waar niet meer mee gespeeld gaat worden gaan reeds uit het kastje( kun je ook niet in de verleiding komen om ze toch te spelen)

 

Terug