Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 19 mei 2011

19-5-2011Goedendag vrienden en vriendinnen,

Afgelopen weekend heeft Gunter Prange weer laten zien waarom hij de beste duivenspeler van de wereld is. Met 24 duifjes mee.... ( 24),  22 prijzen tegen 1906 duiven van 83 spelers. Op Koblenz 1,2,3,4,5,6,10,11,12,13,14,15,18,20,21,24,31 en de 261 pakt wederom de eerste prijs!!! Het aantal is niet zo belangrijk als de kwaliteit en het systeem. ( hij gaat dit jaar op voor de 5e keer winnaar Gouden Duif, dat zou record zijn) PS hij is vandaag Jarig !

Net weer zo'n 50 mailtjes bekeken van de laatste dagen, zeer veel tevreden klanten gelukkig, liefhebbers die bij de 1e 10 op teletekst stonden en dat nog nooit meegemaakt hadden, liefhebbers waarvan de jonge duiven gelukkig enorm gingen trainen nu naar gebruik van 14 dagen Prange Suppe. En liefhebbers waaronder Boudewijn Geerink die tevreden gebruiker is van Beute Producten maar nog even moet wachten tot Brive op die goede uitslag. De overnachtmannen zijn trouwe gebruikers van Prange Suppe, de Herstel-Power en Beute Sport, vooral de Herstel-Power capsules zijn zeer goed te gebruiken bij de grote fond. Veel Barcelona duiven in het snuitje van de uitslag hadden enige dagen een "caps" gehad. Let dit jaar weer op het fenomeen Arjan Beens uit Genemuiden, door AS de beste overnachtspeler van de wereld genoemd !

Onze jonge duiven beginnen goed te vliegen, zo'n 45 minuten per keer nu. Omdat het winterjongen zijn, lopen ze wat achter elkaar aan, wat de vlieglust weg neemt. Vanaf volgende week gaan we ze in de mand stoppen, eerst om ff te wennen en dan voorzichtig rijden( ik begin met 500 meter)

De twee fondduiven zijn nog niet weer thuis, ook de 239 Dafodil duivin is er nog niet. Dus as zaterdag even wat minder duiven mee, door mijn operatie heb ik ze nog niet helemaal weer in het gareel. Ik hoop dat het goed gaat as zaterdag. In het ACG en Rayon staan we super voor het generaal plus Asduiven dus, wel ff ons best doen. Volgende week maar even twee keer rijden( met redelijk weer) op dinsdag en woensdag en dan de thuisblijvers van deze week weer mee op de supervitesse van volgende week. De operatie was belangrijker dan die ene vlucht van as zaterdag. Als ik niets had gedaan was ik misschien geen 60 geworden( was 133 kg met 181 cm) op dit ogenblik ben ik reeds terug naar 120 kg( in 3,5 week)

 

Terug