Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 28 april 2011

28-4-2011

Nog èèn nachtje slapen vrienden...Morgen het grote feest in Engeland waar we met 2 miljard mensen naar gaan kijken, ik ook. Dus iedereen morgenvroeg na 11.00 uur opzouten ( grapje natuurlijk)

De duiven staan er aan te komen, je ziet dat de vorm er bijna is, ze vliegen nu zo hard dat de geluidsbarriere al diverse malen klapte.. Nog ff wachten op een gunstiger wind voor ons, voor een hele mooie serie moet je de wind een beetje mee hebben natuurlijk. Afgelopen zaterdag was het niet zo gunstig voor ons, geeft niets, nu was de andere zijde van de afdeling blij. Bij ons speelden we 1229 mpm en de eerste van de afdeling heeft meer dan 1300 mpm. In Harlingen, deze duif is door Noordholland gegaan of in zijn eentje over het water gevlogen( dat zou knap zijn natuurlijk). Woon je een beetje in het midden Heerenveen/Zwaagwesteinde dan is wind minder van belang, natuurlijk ook wel iets, maar minder dan aan de Noord/Westzijde of aan de zuidoostzijde. Als ik een huis zou moeten kopen in onze Afdeling en ik wilde duiven houden dan ging ik wonen in Kollemerzwaag, dat is de mooiste plek voor Duivensport van Afdeling 11. Zou ik in Afdeling 8 willen spelen ging ik in Eefde wonen en stel je voor ik wilde naar Afdeling 6 dan werd het Den Helder. Over een geheel jaar gezien, zijn dat de mooiste plaatsen om Kampioen van de Afdeling te worden(gemiddeld) o ja in afdeling 10 zou ik qua vlieglijn in Zuidlaren willen wonen. Vorig jaar met de Noord/Zuid splitsing zaten wij hier redelijk goed, vooral op de korte afstanden hadden we het geluk dan, wat de omgeving Kollumerzwaag nu weer heeft. Maar om elk jaar te verhuizen ? hahaha dat lijkt me geen strak plan.

_______________

Het is 16.15 uur nu, de duivinnen zijn er uit. Lex de Jong en Gerrit van Eijkenhorst op bezoek gehad, een blik achter de schermen van Het Spoor der Kampioenen gekregen. Ze gaan "Het spoor" in de loop van de tijd wat vernieuwen, er zijn wat gesprekken geweest met columnisten/kampioenen, er zijn wat vragen gesteld over copyright. Mijn column zal alleen nog in het spoor komen en op duivensites.nl. Er zijn veel lezers van mijn column, en natuurlijk willen ze dat gegeven gebruiken voor hun leden. Dus 2 weken na het Spoor komt het op internet. Althans de Column. Mijn ongezouten mening komt natuurlijk ook gewoon hier in het dagboek.

________________

Vanmorgen zou ik naar Hans en Evert Jan Eijerkamp, maar ik was vergeten dat ik visite kreeg, dus Daan is voor me naar Zutphen geweest. Hij heeft twee krasjes uit de geschelpte 03 meegenomen ( moeder van Babette) en een blauwrje uit Broer Wonderaske x 1/2 zus Natalia, schitterende duiven weer !!! grote klasse.

Terug