Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 15 april 2011

15-4-2011

Goedenmorgen.

De duiven hebben gisteren naast hun Beyers Elite Energie ook nog een maaltje "Beute Smurrie" gehad. En na de maaltijd in de avond nog wat extra hennep. Hennep kun je niet teveel geven. De ouderen onder ons vinden hennep "gevaarlijk" het zou de duiven "verbranden" , niets is minder waar natuurlijk. Grote kampioen zijn er die mega veel hennep voeren. Bij Dokter Brockamp zagen we naast de kwekers ook bij de vliegers een potje pure hennep op het hok staan, ze mogen er gewoon van eten naar behoefte( als ze jongen hebben). Maar ook tijdens het spel geeft hij kilo's hennep vertelde hij. Ik weet nog dat Gerard Boesveld( de hokverzorger bij Eijerkamp) eens vertelde dat zijn duivinnen( zo'n 50 stuks) een bus vol hennep per dag kregen( dat is ongeveer 10 gram hennep per duif per dag) in het volle seizoen. U kent misschien mensen( vooral indische mensen) die een tortelduif hebben in een kooitje, deze duiven soms 15 jaar oud krijgen in veel gevallen 50% hennep. Laten we zeggen dat een tortelduif 15 gram voer per dag eet, dus 50% is 7 gram( afgerond naar onder) x 365 dagen in een jaar x 15 jaar oud = ruim 38 kilo in zijn leven.....en ze blijven koeren !  :)

PS, mijn vader gaf in de jaren 60/70 al heel veel hennep. : "Beute je verbrand je duiven" zeiden ze dan. "Ik heb nog nooit een duif in de brand zien staan"  waren dan zijn woorden.

_________________________________

Vanavond inmanden voor de 2e vlucht( eigenlijk 4e reeds als je de afdeling lapvluchten mee hebt gedaan). Ze moeten het spelletje "weduwschap" nu toch kennen. Ik hoop dat het weer leuk is in ons gebouw. We hebben nu een 1:3 uitslag ( dus 33% van de duiven heeft prijs) en een A & B Ploeg. De A. Poule spelers zijn Reind van de Weij, Bert Slot, Jaap Bakker, Erwin Winters, Gebroeders Homma, Piet Beerda, Wim van Dijk en Beute & zn. Afgelopen week was er èèn liefhebber onder door, in de totale uitslag maar ook in zijn B uitslag. En er was èèn liefhebber die er naast zat in de totale uitslag maar prijs speelde in de B Poule. In de A Poule was het 4 minuten eerder gedaan met de prijzen dan in de totale uitslag. In de B Poule was het ruim 6 minuten later gedaan dan in de totale uitslag. Tussen de A & B poule zat dus een totaal verschil van 10 minuten en dat met een gemiddelde van 120 km in onze club op deze 1e vlucht. Ik zal het eens vaker gaan bijhouden dit jaar. Ik kan me trouwens voorstellen dat op zeer slecht verlopen vluchten de tijd korter of zelfs andersom zal kunnen zijn.

__________________________________

Vanmorgen bezoek gehad van Arnold Poesenauw uit Arnhem, hij had al mijn geschonken bonnen gekocht de afgelopen winter( 4 stuks) en kwam de jongen vandaag halen. Hij gaat ze spelen, we houden u op de hoogte. de 606 en 607 zijn de besten....denk ik. Aardige kerel trouwens

_________________________________

Terug