Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 29 maart 2011

29-3-2011

Goedendag lezers,

De duivinnen zijn er uit geweest van 08.45 tot 09.45 uur, ik moest ze naar beneden roepen, dus dat is een goed teken.

Toch zijn er al weer twee duiven die niet mee kunnen komen met het geweld qua trainen. Het is natuurlijk nog vroeg, begin van het seizoen, nog tijd genoeg, maar als de duiven zelf zo hard willen trainen kun je ze moeilijk tegen houden. Wat ik ook niet wil trouwens. De laatste jaren( 2007/2010) trainen onze duiven zo hard en de prestaties zijn prima, dus waarom tegen houden of anders doen.

Er zijn nu twee duiven die niet mee kunnen, 1 doffer ( een dikke zuivere Janssen de 065) en een duivin ( de 011 van Reind van der Weij, overnachtduif). Je ziet er niets aan, zijn ook geen( nog niet) scheefvliegers, maar ze trainen gewoon niet zo hard als de andere 50 stuks.

Er zijn soms wel 20% van de duiven die afhaken naar enkele weken, bij ons is het terug gebracht naar 10% omdat we wat meer Beute Sport geven, dit houd de duiven langer in staat tot kilometers maken, maar 100% van de duiven houd je niet goed met lang trainen( gisteravond 1,5 uur al weer).

Dit jaar geen jeugdfonds in onze club, jammer genoeg. voor enkelen is het niet erg, maar sommige jeugdspelers hadden echt baat bij die € 150,00 van de club. Hun ouders zijn minder kapitaal krachtig. We hadden dit geld steeds beschikbaar door bonnenverkoop, o.i.d. , dit jaar niet, de jeugd( de ouderen van rond de 18) zouden het zelf regelen dit jaar en dat is misgelopen. Geen bonnenverkoop, geen tentoonstelling, geen tafelkeuringen/filmavonden/forums niets. Maar dit is geen probleem verder, we gaan ze gewoon weer helpen volgend jaar, of maar weer overnemen als club. Ik persoonlijk doe niet meer mee, althans zo ik er nu over denk, maar dat kan morgen weer anders zijn.

Voor de bonnenverkoop( die er dus niet is) , kreeg ik van Werner Strumann uit Duitsland een schitterende blauwe doffer uit zijn topkoppel, hij zit bij mij in de voliere. Voor wie deze doffer wil, bel even met mij of stuur een mailtje. € 75,00 dat kan dat in de clubkas. De liefhebbers die mij een bon hadden geschonken, bedankt en sorry dat er niets van is gekomen. Hopenlijk mag ik volgend jaar u nogmaals vragen

Terug