Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 18 maart 2011

18-3-2011

Goedenmorgen vrienden, vriendinnen en anderen,

Gisteravond bij Nanne Wolff geweest, mijn duivin 10-073 ( 1e prijs als jong) had een grote wond aan haar poot. Nanne heeft het weer aan elkaar gezet, of ze dit jaar nog kan vliegen moeten we even afwachten. Waarschijnlijk tegen een draad opgezeten. De 3 doffers 036, 122 en 666 waren helemaal schoon, zagen er heel best uit. Ook de twee duiven van Daniel waren prima in orde. Na Wolff zijn we even naar Eext bij Assen geweest om een weggevlogen duif te halen. Deze meneer had hem heel goed verzorgt, dank u.

Nu 18-03-2011 09.00 uur vliegen de duivinnen een kwartiertje, ze zijn gelost om 08.45 uur dus, ik denk dat ze tot ongeveer 9.45/10.00 uur vliegen. Het is mooi weer en ze zijn uit het zicht dus dat is goed. Vanaf as Maandag ga ik met het schema van Beyers Elite Enzymix beginnen, ja ook voor deze twee africhtingen voer ik het schema al.

Ook begin ik volgende week vrijdag reeds met tonen, ik laat de duiven in de waan dat het een "echte " wedvlucht is, dus alles precies zoals straks op 8/9 April.

Ik heb graag dat de duiven precies weten waar het om gaat, als ze straks een "echte" vlucht hebben, dus daarom deze twee weken vlucht voor berreiding.

___________Vanmorgen Visite gehad van de Familie Tang, een goed spelende familie van duivenhouders. Ze zijn lid van de gezelligste vereniging van Nederland Bontebok(Friesland ACG 8).

En ook Tinus en Hennie Aalderink uit Nieuw Amsterdam kwamen even op de koffie, dus gezelligheid troef hier in Wilhelminaoord.

Vanavond dus vergadering, zal mij benieuwen, hoe gaan we spelen, welk puntensysteem en wel prijsverhouding. Ieder jaar zijn hier gesprekken over, zal wel in iedere club zijn. Kampioenen zijn kampioenen en duivenhouders zijn duivenhouders, en dan nog een groot stuk er tussen, van de gemiddelde speler die wel wil maar soms niet kan( tijd/plaats/buren/geld/etc).

Van de week sprak ik er nog met een paar hele goede liefhebbers over, door indeling/trek/massa van de duiven kun je vaak van te voren de kampioensplaatsen al aangeven. Vorig jaar door Noord/Zuid bij ons in de afdeling en het gebruik van een betere auto konden wij hier heel goed meekomen.

Nu zijn we weer terug naar gehele lossing, en zullen er andere kampioenen terug van weggeweest zijn. Bij mij in het ACG komen de Vitesse/Midfond kampioenen nu weer uit de omgeving Heerenveen/Gorredijk en de eendaagse fond kampioenen zullen weer uit Noordwolde komen. Er zullen mensen heel blij zijn met de algehele lossing en er zijn mensen( in het westen vooral) die erg tegen zijn en er over nadenken om buiten de afdeling te gaan spelen. En natuurlijk de liefhebbers uit "de trek" zullen weer blij zijn. Mij maakt het niet uit, ik speel mee met alles en weet wanneer ik kans maak en wanneer niet. Het belangrijkste is goede duiven, duiven die het alleen aangaan, die duiven moet je hebben. Heb je die niet in een "buitengebied" dan maak je geen kans, en gelukkig heb ik die duiven wel , maar duiven blijven op korte afstanden kladvliegers, dus woon je goed...dan kun je gemakkelijker kampioen worden. Ik durf zelfs te zeggen dat wanneer je in een Duivendorp woont, waar veel duiven heen gaan, je niet eens zo erg je best hoeft te doen op de kortere afstanden, er zit altijd wel een duifje van je bij( mits gezond) , de beste duiven, of de meeste werklust moet je hebben "buiten" de trek. Duiven die uit zich zelf de korste weg kiezen. En die moeten we hebben. Meer kans heb je dan op vluchten vanaf 400 km, daar gaan de grote koppels steeds kleiner worden en vallen de slechten af. Op de "grote vluchten" dee eendaagse fond dus, komt het aan op kwaliteit van de duiven, het systeem, gezondheid etc. Op de eendaagse fond zie je ook nog wel verschillen door de wind en trek, maar veel minder dan op 200 km. De beste duiven van Nederland zijn de nationale toppers op afstanden van 450 tot 800 km op èèn dag!!

Terug