Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 17 maart 2011

17-3-2011

Godenmorgen vrienden en vriendinnen,

ff wat anders. Daniel Haneveld uit Wilhelminaoord is 18 jaar en had afgelopen jaar de beste jonge duif bij de jeugd van heel Nederland. Hij heeft een mooi ploegje van 30 jonge duiven, maar wil er graag een paar extra. Dus heeft U op dit ogenblik of tot 1 April een paar snelle jonge duiven( liefs geen overnachtfond, omdat hij programma speler is) stuur mij even een berichtje en Daan komt ze zelf halen. Bedankt vast.

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.55 uur, dus op het moment dat ik dit schrijf 15 minuten, ze zijn nog uit het zicht van de camera zeg maar. Gisteren een jonge weduwnaar gemeld, hij zit in Eext bij Assen, zo van huis weggevlogen. Was vorig jaar ook al zo'n wegvlieger, we halen hem natuurlijk wel op, als iemand hem meld haal ik hem in principe op. Maar houden doe ik hem niet. De kansen houden een keer op. Jammergenoeg is het hier nog steeds donker weer, ik had graag begonnen met africhten, volgende week zaterdag hebben we de eerste vlucht vanuit Deventer of Zutphen( zo'n 80 km).

Vanavond weer naar Nanne Wolff voor onderzoek, ik neem nu een 3 tal doffers mee. En een duivin(073) met een verwonding aan de poot. Morgenavond de jaarlijke voorjaarvergadering van de club. We gaan spreken over een A en B groep, of misschien over het niet mee spelen in de club door Wim van Dijk en wij( Beute & zn), de verschillen zijn over het jaar gezien te groot, tussen ons beide en de rest( 28 man). Er zijn wel die op een onderdeel mee kunnen komen, maar in het totaal niet, en misschien vind de vergadering het beter dat we niet meespelen, of met minder duiven of dus het reeds genoemde A en B spel.

later meer , eerst koffie

Terug