Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 13 maart 2011

13-3-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen gezellige Visite gehad uit Spier en Elim ( beide Drenthe dus spelende bij afdeling 10). De duiven er niet uit gehad vanmorgen, ik werd pas wakker toen de wekker afging om 09.45 uur, dus ff lekker uitgeslapen. Morgen gaat het weer beginnen.

Gisteren was de prijsuitreiking van BOTB ( Best of the Best), Klaasje was daar aanwezig samen met Daniel Haneveld, èèn van onze jeugdige hokverzorgers. Daniel wilde graag eens mee, en dat kon natuurlijk. Het was volgens beide een super geslaagde dag, Daniel was zo trots als een pauw dat Andre van der Wiel hem toe sprak op het podium. Als net 18 jarige en nog maar twee jaar duiven al de beste jonge duif van Nederland bij de Jeugd. Helemaal geweldig vond Daniel de mooie woorden en het schouderklopje wat hij kreeg van Willem de Bruijn( zijn grote voorbeeld). Ben Roodbeen mijn grote Fondvriend krijgt hier een extra vermelding, er is zelfs een foto van gemaakt, hij had 2 kilo vlees op zijn bord en de lachers op zijn hand...en hij at alles op hè , Ben jongen, ze vonden het prachtig.

Zelf was ik helaas niet aanwezig, ik was met Nanne Wolff naar Meppen, we hadden daar de vrienden dag bij Gunter Prange, helaas kon Ferry van Loo niet mee, hij was ziek. Ook vanuit Belgie waren ze er door ziekte dit jaar niet bij, hopenlijk volgend jaar weer. Zo'n 25 top spelers zitten dan vanaf 16.00 uur tot de kleine uurtjes samen, en na koffie met gebak komt het sterkere spul op tafel. Nanne Wolff vertelde over de nieuwe onderzoeken m.b.t. Boterzuur en het AA-Gen ( snelheidsgen). Door DNA onderzoeken vonden ze bij toppers steeds het AA gen, bij gewone duiven vaak het AB gen en bij zwakkere broeders het BB Gen. Dit zijn natuurlijk onderzoeken die we gaan volgen.

Ook Peter Jansen uit Kleve had weer onderzoeken gedaan naar een bepaalde stof ( uit diverse granen), ook hier kwamen spectaculaire prerstaties uit naar voren. Maar ook dit zijn allemaal nog zaken in de onderzoekphase. Natuurlijk weten we dat goede duiven het allerbelangrijkste zijn, dat komt altijd op de eerste plaats, maar oei oei wat is voeding belangrijk.

Nog even gesproken over 1400 km training per week, , drie keer per dag trainen, en dan al het eten er in. Hier is veel discussie over, eerst afwachten hoe die duiven het in 2011 doen, kunnen duiven dan meerdere jaren? De meesten vonden het niets.

later

Terug