Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 24 januari 2011

24-1-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen een mailtje gehad van Wout de Vries met volledige deelname van de standaardklasse aan de Olympiade as weekend te Poznan(Polen)

Duivinnen: Wim van Dijk Oldeberkoop, Comb. van Roosmalen Odiliapeel, Comb. vd Wiel/Schreuder Luyksgestel, F. Vlugt Haarlem en R. Beestman uit Winterswijk. Reserve duif Combinatie van der Wiel/Schreuder.

Doffers: Th Keemers Albergen, Jaap Kroeze Leek, Henk Schepens, ten Dolle Doesburg, en Oving  reserveduif is van Henk Schepens

Iedereen van Harte gefeliciteerd met dit grote succes.

_____________ Dit jaar vliegprogramma afdeling Friesland Midfond voor Urk Isnes geen 300 km, Pommeroueul 3 x geen 300 km, St. Quientin 2 x wel 300. Bij ons in Wilhelminaoord zit ik voor de midfond gemiddeld op 334 km. Voor Urk onder de 300 km. Midfond Olympiade is tussen 300 en 600 km....kunnen de Urkers weer niet mee doen. Net als in 2010 op de dagfond...hadden ze maar 2 van de 5 ! vluchten boven de 500 km. Gaan de Urkers nu ook Vitesse Prijzen betalen??? voor deze "midfond" vluchten?  Laten we de prijs per duif gewoon in kilometers maken dan, Urkers betalen iets minder dan wij in Noordwolde en ten noorden van ons betalen ze weer iets meer dan wij in Noordwolde. Dus Vitesse en dagfond nu goed met minimale afstand van 100 en 500 km, nu de midfond nog minimaal 300 dat zijn ze vergeten.

Wat denk U van de verliezen met jonge duiven de eerste drie vluchten....ACG 8 met Noord mee?? Heino 50 km........die vliegen even mee naar de kust....moeten dan weer 50 km terug, vliegen dus 150 km. Niet allemaal natuurlijk, maar jonge duiven zijn kladvliegers( angst, stress etc). Als mensen niet alleen voor zich zelf zouden spreken, zouden ze in Noord toch ook zeggen: Dit kan niet voor ACG 8

 

Terug