Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 18 december 2010

18-12-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Gisteravond toch naar Velddriel geweest, gezellige club. Enkele zeer fijne duiven o.a van Jeroen van Vugt en Jan Hooijmans, maar ook de voorzitter met zijn campagnon hadden wederom zeer fijne duiven mee. Door het zeer slechte weer waren we pas tegen 1.30 uur weer thuis. De weg A2 en A27 was in een ijsbaan verranderd. Nu 09.25 uur sta ik weer in de startblokken om naar Beneden Leeuwen te gaan, de club van Wil en Falco Ebben zeg maar. Morgenvroeg naar Zutphen en dan in de middag weer gewoon naar het werk. We gaan nu eerst alle duiven voorzien van schoon water en mooi kweekvoer en de mannen komen zo om de hokken schoon te maken( Daan, Elco en Ydo). Vanavond tegen 20.00 zijn we weer hier in het dagboek, hou het in de gaten.

_____zijn we weer, het is 18.00 uur precies. net even live naar de verkoop van Jos Thonè zitten kijken op www.pipa.be . Mooi gedaan zo'n live verkoop maar dan via internet. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de verkopingen uit "de oude doos"  veel mooier waren, gewoon lekker naar een zaaltje, duiven vasthouden, bekijken en dan misschien kopen. Internet is toch minder "gezellig" , en op internet word alles verkocht, zelfs mensen die niet op papier komen zetten hun duiven op het internet..  Op Pipa worden gelukkig alleen van goede spelers verkocht, jan, piet en klaas kunnen hun duiven hier niet kwijt, je moet topspeler zijn of in ieder geval iets aan te bieden hebben. Ook andere verkoopsites willen graag na deze kwaliteit toe, www.gps-auction.com is er reeds mee begonnen, het iets indammen van verkopingen. En op www.dreampigeons.com willen ze ook alleen de besten van de betere spelers gaan verkopen. op Dreampigeons in principe alleen jongen uit toppers...zo zal er een jong van de 666 van Melis verkocht gaan worden....

Vandaag dus in Druten geweest, was gezellig, niet veel duiven, niet veel liefhebbers( zeer slecht weer) maar wel heel gezellig. 2 duiven kregen een 8,5 waaronder de 059 van Wil en Falco Ebben ( 7e beste jonge duif van Nederland). De 4 duiven van Ebben hadden alle vier een 8 of hoger.

De hokken zijn weer schoon. De duiven zaten om 09.45 uur vanmorgen al weer in bad, ze konden bijna schaatsen op de waterbak. Maar door 10 liter heet/10 liter koud vonden ze het heerlijk.

Vanmorgen besloten om Olympic Missouri's Girl en Olympic Breanna niet meer te spelen in 2011, ze gaan naar het kweekhok. De jongen van Breanna worden verkocht via www.hansen023.dk

Terug