Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 4 december 2010

4-12-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

wat een duiven, wat een toppers.

Gisteren eerst naar Wormerveer naar pv de Postduif. Hier ben ik vast al 5 x op bezoek geweest, schitterende club, schitterende mensen. Jan en Joke Kaman hadden samen met de rest van het team alles weer toppiejoppie. De prijsuitreiking van vorig jaar was ook weer van grote klasse, geldprijzen, mooie pakketten van alles ging naar de prijswinnaars. Gelukkig waren de 1e en 2e beste duif van de Beute competitie ook duiven die een 8 kregen in de handkeuring vorig jaar. Ook dit jaar was de kwaliteit daar weer van wereldklasse. Je ziet dat de handkeuringen hun vruchten afwerpen. Bedankt Wormerveer !!! Grote Willem was met de mee, en hij stond er ook van te kijken, wat een mensen en wat een duiven.

Om 02.00 was ik weer thuis( sneeuwstormen), maar vanmorgen om 10.00 uur was ik weer op de koffie bij de combinatie Vierhout te Nunspeet. De koffie stond klaar, de soep voor tussen de middag was bijna gereed. Aardige mensen, superduiven. De 1e Asduif jong was ook een echte supercrack voor de toekomst., ook de 1e prijs peronne was een juweel van een duif. En toen lieten ze me enkele oude duiven zien.....iedereen die nog twijfeld over hoe supers er uit zien....pak ze in de handen bij Combinatie Vierhout. 8,5 duiven....en die kweker...9- Klasse bedankt.

Na de middag nog even naar 't Harde, gezellig melken. Een 7,5 duif met een 1e NPO en 2 eersten totaal, zeer fijne duivin( Koopman x Vandenabeele). En de duiven van Leusink en zoon...die zijn daar een klasse appart. En beginners krijgen ze ook gewoon daar. Oudere man, net begonnen had twee 8-duiven bij zich gehad van ....Leusink ! Super.

Nu ff eten

Terug