Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 30 november 2010

30-11-2010

Goedenmiddag mensen,

Vanmorgen een afspraak gemaakt met Nico van Noordenne, de nationaal Midfondkampioen 2010 uit Hardinxveld-Giessendam. We gaan bij hem op hokbezoek op 15 December as. Nico staat natuurlijk al jaren bekend om zijn superprestaties, en om de prachtige ogen die op zijn duiven zitten. Ik zal hem vragen of hij er speciaal naar kijkt met de koppeling of dat het "per ongeluk" zo is. Natuurlijk weet ik dat op superduiven in bijna alle gevallen ook super ogen zitten. In de kweek zelfs 100%, er bestaat geen koppel waar supers uit gekomen zijn met beide ouders slechte ogen ! We gaan voor u kijken daar bij deze grote kampioen, en we laten u het weten.

Zondagavond een goed gesprek gehad met de organisatie van de Friese Jeugdag 2011. Ze wilden al een paar jaar dat ik eens aankwam en misschien de jeugd wat kon vertellen over duiven houden en duiven keuren. Vorige week hebben we er nogmaals over gehad, zo ook afgelopen zondagavond. Zoals het nu lijkt is het geregeld om in November 2011 naar Joure te gaan. Misschien houden we as zomer nog een open dag hier in Wilhelminaoord voor de jeugd van Friesland.

Zo weer naar het werk tot 23.00 uur, en morgenvroeg om 05.30 onderweg naar Recklinghausen om bij een groot kampioen de koppels te mogen zetten voor de winterkweek. Een grote eer.

Geniet allemaal van de sneeuw en de file's ;)

Terug