Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 7 oktober 2010

7-10-2010

Goedenmorgen luitjes,

ben net wakker( 09.00 uur) , heerlijk die "duivenvakantie" zonder stress van 07.30 uur trainen duivinnen, trainen doffers, jonge duiven etc. Gewoon nu 1 x per dag voer, een handje grit en bak allerhande en om de paar dagen de "Beute Smurrie" : Pinda's, Kaas, Herstel-Power en Beute Sport. De duiven ruien als gekken, het lijken wel kippen nu die naar Friki gaan.....hahahaha Zo meteen komt er een liefhebber uit Zevenhuizen, ik weet zo uit mijn hoofd niet wie, zien we wel. Afgelopen maandag was ik in Holwerd voor een "loop-binnen-avond" , nu belde gister iemand uit dokkum of ik zo'n dag ook wilde doen in zijn club, we hebben zaterdagmiddag de 23e oktober afgesproken.

Gisteren nog contact gehad met Bas Verkerk over de Olympiade Polen en over hun verhuizing, ze gaan nu toch snel met het hok beginnen te bouwen. Omdat wij in afdeling Friesland twee vluchten hebben onder de 500 km( dagfond) en voor Urk zelfs 3 van de 5 onder de 500 km, loop ik waarschijnlijk de Olympiade mis(dagfond) nu heeft ze over de laatste twee jaar een coefficient van bijna 23 en dat is niet genoeg. Ik kan haar en nog enkele anderen voor diverse categorieen inzetten dus dan de (338)maar in D ( allroundduiven), we zullen zien of we het redden. Maar wat een gedoe, is het nu niet mogelijk dat de Compuclub dit doet? het moet toch in deze moderne tijd een peuleschil zijn voor hun computers om voor iedereen alles uit te werken....dan komen ook de besten van de besten op de Olympiade en niet alleen van de mensen die insturen.

De liefhebbers uit Zevenhuizen zijn geweest, 208 stuks van 3 man, beetje teveel van het goede. Gelukkig was Willem er om alles te notuleren. Vanavond nog iemand met een klein koppeltje en dan morgenvroeg samen met Richard van der Horst naar Zeeland. Wibo Verstraate is er weer klaar voor, Laurens Jan Hengst met zijn fondduiven en nog twee broers uit Westkapelle met vd Merwe en Jan van der Pasch duiven. Morgenvroeg om 05.00 uur weg en dan hopenlijk tegen goeie tijden/slechte tijden weer thuis(20.00 uur).

Zaterdagmorgen eerst naar de Habru dag en 's avonds naar Dordrecht voor de prijsuitreiking van de Dutch Golden Classic. Een door ons gekweekte duif heeft daar de 1e prijs gewonnen( bij Peter van de Merwe)

Terug