Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 1 september 2010

1-9-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Vandaag weer een drukke dag gehad. de oude en jonge duiven naar Eefde gebracht. We moesten even kijken bij de hokken van Wim Pasman, hij heeft een grote kwaliteit aan postduiven maar door verkeerde hokken komt het er nog niet uit. Een beroemde hokkenkenner was er ook al geweest, de hokken aangepast en het presteren werd nog minder. Ik vond het er tochten, de weinige haren die ik nog heb waaiden van mijn hoofd. De hokken van Wim zijn in een schuur gemaakt, dus een hok in een hok zeg maar. Maar met enkele verranderingen moet het volgend jaar beter gaan. We gaan het kleiner, warmer en gezelliger maken.

Later op de terugweg nog even bij Nanne Wolff geweest, Willem had wat mest meegenomen van zijn duiven en ik had 3 oude duivinnen mee( 78,77,95) om te controleren op van alles. Nanne kon niets vinden, duiven waren schoon. Ook de mest die Willem meegenomen had was schoon. De 795 vond Nanne een super voor de kweek, deze rechtstreekse dochter van de Hertog ( Hans & Evert Jan Eijerkamp) is ook een zeer fijne, voor vlieg een 7,5 en voor kweek een dikke 8.

De duiven kwamen slecht vandaag, grote gaten tussen de aankomsten, volgens mij wel alles weer thuis. De ouden vanmiddag nog even een badje gegeven, ze doken er op de kop in. 

Morgen gaan er zo'n 20 duiven mee op Morlincourt, het preciese aantal kan ik niet zeggen, dat weet ik morgen pas als ik ze heb bekeken. De andere jongen blijven lekker thuis of misschien dat er nog enkele meegaan op de Natour.

Missouri's girl gaat waarschijnlijk niet meer mee zaterdag.

Terug