Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 24 augustus 2010

24-8-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen eerst maar even alle duiven in de manden gezet voor een africhting naar de Neushoornweg te Kraggenburg/Ens. Ik heb ditmaal ook de andere oude duiven meegenomen, dus niet alleen de 20 natour-supers. Omdat ik ze er niet "gewoon" uit laat zouden deze duiven weken lang niet buiten komen, en voor de spieren is afbouwen beter dan in èèn keer stilstand.

Los gelaten om 09.52 uur thuiskomst 10.14 uur. Ze kwamen niet allemaal tegelijk, de ploeg natourduiven en de jongen voor St. Quentin allemaal op 10.14 maar de "anderen" tussen 10.15 en 10.28 uur. ( je ziet dus wat training doet).

Bij thuiskomst heb ik eerst zelf even alle broedbakken schoongemaakt van de oude vliegduiven, ik kon dan gelijk kijken hoe het met de jongen ging. Enkele jongen van de mindere duiven zijn verwijderd en die van de besten zijn onder die koppels gedaan. De meeste koppels oude vliegduiven zit dus nu op 1 jong.

Dus liefhebbers die met kinderen van topduiven willen beginnen, stuur nu even een mail. En u weet, u kunt het systeem hebben, de motivatie van u zelf, de verzorging, het hok en klimaat maar als er 2e of 3e kwaliteit postduiven opzitten...blijft U achter de feiten aanlopen. Alles moet kloppen

1. Supers  2. Inzet.  3. Hok en klimaat. 4 Systeem( incl, bijproducten) 5. gezondheid. Wanneer 1 van deze punten niet 100% is gaat het niets worden

Terug