Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 7 juli 2010

7-7-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Gister een rampzalige dag voor vele leden van 't Loo, Oldebroek, Nunspeet, e.o. Ze hadden hun jonge duiven op Rosmalen, vele vele duiven waren gisteravond nog niet thuis, hokken zijn leeg, de toekomst van veel liefhebbers is op dit ogenblik 0 ( nul ), hopenlijk komt er vandaag nog wat na. Maar hoe moet dit nu zaterdag? de eerste vlucht. Hokken leeg, duiven komen wat na, Coli breekt uit, bloedheet op zaterdag tot 31 graden( volgens RTL 4 Nieuws)... We wachten af wat de besturen beslissen, luister naar de WOWD, luister naar het NPO bestuur, luister naar uw gevoel. Als er toch gespeelt moet worden, los de duiven dan om 06.30 uur als het kan, geef het door aan de leden dat ze om 07.30 uur bij hun hokken aanwezig zijn. En kunnen ze door wat voor reden niet vroeg los, breng ze terug naar de lokalen, laat de jongen in geen geval staan tot zondag! voor zover het advies van een 44-jarige duivencoach.

Onze jonge duiven zijn gister gelost in Vollenhove, ze kwamen allemaal tegelijk aan, samen met de ruim 50 van Daniel Haveveld( dorpsgenoot en hokverzorger).

De ouden vlogen gisteravond weer super, de duivinnen zo'n 1,5 uur en de doffers een uur. Op dit ogenblik( 08.15 uur)  vliegen de duivinnen zo'n 45 minuten, zo nu en dan zie ik ze overvliegen, dus ze zitten niet op het dak bij buurtgenoten en niet met weduwnaars te klooien zoals sommige praathuizers denken.....hahaha Veel mensen geloven niet dat onze duiven na 13 weken spel nog zo trainen, ze kijken naar hun eigen duiven, die vliegen en presteren soms niet meer en dan: Kan dat bij die Beute ook niet... LOL.

De jongen niet weggebracht vanmorgen, het werd me tegen 10.00 uur te blauw in de lucht, ze hebben nu een uurtje gevlogen( de meesten) en daarna lekker buiten gespeelt in bad.

Bij onze aangebouwde speeltuin( overdekte voliere) heb ik aan de buitenzijde een waterbak gehangen, deze natuurlijk vol met water maar ook met pinda's . Door de twee poortjes die ik in het gaas geknipt heb, kunnen ze er bij... misschien weer een leermoment...pinda's...water...poortje...blauw water bakje..

 

succes vandaag en as zaterdag op de vluchten.. enne....hou uw hoofd er bij

____________________

Net even aan het uitzoeken geweest voor Chateaudun van as zaterdag 631 km, ik kom nu op 12 stuks , 7( zeven !) daarvan hebben nog 100% op de fond, 2 duiven hebben 75%, 2 stuks 66,7% en 1 duif heeft 50%. er moeten nog 2 afvallen, welke weten we nog niet.

Vanmorgen waren Missouri's Girl, Calla en Aureole niet thuis toen de duivinnen binnen moesten komen, toen de doffers 15 minuten buiten waren kwamen ze terug....waar deze 3 hebben uitgehangen? We zullen zien, deze waren vorige week 1,2,3, spannend,

Ik wens iedereen succes!

Terug