Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 6 juli 2010

6-7-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen en andere lezers ;)

Gisteravond moest ik natuurlijk werken van 14 tot 23.00 uur dus dan is de gehele verzorging van de duiven in handen van Klaasje, en dat gaat perfect. Ik zet het voer klaar, maar verder doet ze alles zelf, en dat dit goed gaat laten de uitslagen zien. Om 17.30 belde ze om te vertellen dat de duivinnen ruim 1,5 uur hadden gevlogen zonder vlag, en dat ze toen eenmaal de kleppen open gingen er in gingen als raketten. De doffers vlogen een goed uur, dus tegen 18.45 uur was de duivendag weer ten einde voor haar. Ik had wat extra voer neer gezet voor zowel doffers als duivinnen, maar daar was vanmorgen om 07.30 niets meer van te zien, dus de duiven eten goed. De verhalen van vroeger dat weduwnaars niet wilde eten heb ik nooit begrepen, onze duiven eten altijd. Misschien heeft dit te maken met de ongelofelijke trainings-uren die ze maken? Na hard werken wil je ook graag eten toch? Trouwens ik eet altijd graag en veel, ook als ik niet werk haha. Het is nu 08.15 uur, de duivinnen zijn er 45 minuten uit en ze zijn nog niet weer terug van hun rondje langs het ijselmeer hahaha, nee zonder gekheid, ze trainen ongelofelijk, en zonder vlag nu hè , gewoon vrijwillig.

Vandaag begin ik de duiven weer te verwennen ( beter verwennen dan verwaarlozen), eerst krijgen ze gewoon voer, rond een uur of 11 krijgen ze hennep, tegen 12/12.30 krijgen ze de Beute Smurrie (Pinda's, Kaas, Herstel-Power en Beute-Sport), misschien doe ik er vandaag nog wel een schepje conditiepoeder van Nanne Wolff bij door. Na de avondtraining krijgen ze weer gewoon voer en wat omega's in korrelvorm ( Cèdè )

De jonge duiven ( 64 stuks) los gelaten om 10.25 uur in Vollenhove, de koppel en de eersten op de antenne vielen om 10.48 uur. We waren op de terugweg, om precies te zijn A32 afslag Vledder toen de telefoon reeds ging : "ze zijn er al" , prima gister ook al eerder dan ons thuis en nu wederom. Maar zegt dat wat over as zaterdag? Neen, helaas niet, nu komen ze in een koppel van zo'n 120 duiven en zaterdag moeten ze het alleen doen. Gistermorgen heb ik 67 duiven in de mand gestopt, en toch zijn er 3 even tijdelijk foetsie..., komen wel terug toch?

later

Terug