Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 5 juli 2010

5-7-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

De duivinnen er uit gedaan om 08.00 uur, ze vlogen prima, dat is een goed teken en een teken dat afgelopen zaterdag niet al te zwaar was voor onze duiven ( 308 km). Het was een goede zet van de afdeling om van donderdag naar vrijdag te gaan met inmanden, minder was dat ze zo ver naar het westen gingen, maar ach dan zijn de Urkers deze keer super tevreden haha. Iedereen is tevreden wanneer het goed uitkomt voor de eigen prestaties. Liefhebbers die nu in Zuid spelen en geluk hadden in de trek te zitten Urk-Joure-Zwaagwesteinde, vinden het Noord/Zuid gebeuren niets, liefhebbers die aan de west of oostzijde wonen en ook nog eens op een korte afstand vinden het super. Liefhebbers zijn nu eenmaal van IKKE IKKE en de rest kan STIKKE. Maar bekijk je het in algemeen belang !! dan is Noord Zuid heel goed voor de Friese Duivensport. Net als met onze auto's...alle auto's waren aangepast met verluchtinggaten bij iedere mand, op èèn na dat was die van Oosterwolde-Noordwolde-Steenwijk. Nu deze auto gelijk gemaakt is aan de anderen...spelen deze liefhebbers goed mee met de afdeling, dus gewoon eerlijk! Maar nu zijn er toch liefhebbers die zich weer benadeeld voelen omdat hun kansen nu niet meer groter zijn maar gelijk.. Als ik me in hun probeer in te leven dan is het niet leuk...voor hun, maar wel eerlijk en eerlijk is de redding van de duivensport en niet de ikke ikke methode, want die was bijna de doodsteek voor de duivensport geworden. Noordwolde en Steenwijk e.o. hebben jaren !!! geen gelijke kansen gehad qua auto, nu wel, wees blij, blij voor hun en blij voor u zelf, als u nu wint van deze regio bent u een echte winnaar, en geen winnaar omdat uw tegenstanders in een mindere auto zitten!

________________

De jongen zijn vanmorgen naar Blokzijl gebracht, dit zal tussen 20 en 25 km zijn, ze waren eerder thuis dan wij. Er zaten 123 duiven in mijn auto waaronder 67 van mij, de rest van Daniel Haneveld ook uit Wilhelminaoord( 48 jongen plus 8 ouden). Net thuisgekomen waren er vrienden uit Zwaagwesteinde op bezoek, ze hadden hun duiven naar Steenwijk gebracht en kwamen even op de koffie.

Onderweg nog gesproken met Joep Bodelier uit Apeldoorn, die heeft dit jaar zijn systeem, hok en duiven aangepast aan de moderne tijd en vliegt heel Apeldoorn plat !, En nog even met Richard van der Horst gesproken, die pakte de 2e Asduif Midfond van de gehele Afdeling 10 dit jaar en afgelopen zaterdag met 6 mee 1,2,3,4, in de club. Ongelofelijk, en met 15 minuten tussen hem en de 2e liefhebber.....dat zegt wat over zijn drang naar topprestaties maar ook wat over de geen-drang van zijn clubgenoten... Iedereen Van harte. Net kwam weer een mailtje van Ad de Jong, het wonder uit Heukelum, 1,2,3,4 afgelopen weekend! zeer knap!

Terug