Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 24 juni 2010

24-6-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het is weer donderdag. de dag van inzetten Sens met 556 km onze 4e NPO Eendaagse Fondvlucht, jaja Urk heeft nu ook 500 km. Maar deze 556 km van as Zaterdag kunnen wel eens loodzwaar gaan worden, ik voorspel een mooie vlucht met echte winnaars maar ook een flink aantal duiven die afhaken. Niet zo zeer door de afstand, maar meer door de wind en het weertype. Veel duiven zullen zaterdag 10 uurtjes moeten vliegen( de eersten niet hoor), en 10 uurtjes is geen kattenpis voor duiven die nu reeds twee keer 3 nachten mand hebben gehad achter elkaar.

Gisteravond vlogen de oude duiven weer heel goed en ook vanmorgen ruim een uur( ik moest ze roepen). De jonge duiven deden er gister lang over, de hele dag kwamen jongen na, zelfs om 22.00 gister nog 1, en ook vanmorgen hing er weer 1 aan de klep. Straks rond 13.00 uur pak ik ze door de handen en de "tegenvallers"  gaan er dan gelijk uit. Niet al de duiven worden "geselecteerd" de gekregen duiven van Jouke Rottinè en Hans Eijerkamp & znn laten we allemaal aan de mand over. Ik wil graag met zo'n 50 jongen spelen.

De oude duiven hebben vanmorgen nog een badje gehad, altans de gelegenheid tot..maar ze wilden niet( te warm denk ik hahaha, of het water te koud hahah). Tegen 11.30 hebben ze de "Beute-Smurrie" gehad : Pinda's/Kaas/Herstel-Power en Beute Sport.

De jonge duiven zitten nu allemaal in bad( 12.00 uur), ze moeten zo naar binnen...want ze moeten door de hand...spannend voor mij maar zeker voor hun.

Gisteravond zat de 010 bij J. Buurma in Midlaren( vroeger Peize), deze man had eens de gouden tweeling die 1e en 2e ( uit mijn hoofd) van St.Vincent wonnen. Bedankt voor het melden. Klaasje heeft hem gehaald. Ik was even bij Gunter Prange, hij speelde afgelopen week in groot verband weer 1,2,3,4 super prestaties. Zijn jongen vlogen nog lekker buiten, ze hebben nog vakantie.

_______________________________

Net de jonge duiven ge-chip-t.  Bij de handkeuring zijn er 7 afgevallen, bij 2 van de 7 stond al een X'sje omdat ze reeds eerder opvielen. Even alle duiven bekeken luis/rui/oogjes , maar dat was allemaal super. Nu zijn er mensen die denken.....zijn de overgebleven jongen nu allemaal toppers? Nee, natuurlijk niet. Ik zal er nog een aantal verspelen op de vluchten en er zullen "mooie-dombo's" bij zijn. Of anders gezegd: "goedgemaakte-dombo's" die het niet in het kopje hebben.

later

Terug