Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 31 mei 2010

31-5-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

vannacht laat terug gekomen van onze vrienden Panny en Peter Fincken te Maasbracht, we zouden daar de duiven opwachten vanuit Lorris, maar door het slechte weer zijn de duiven niet gelost. Het was in Limburg ook niet best, maar ik denk toch dat afdeling Friesland zou hebben gelost of in ieder geval naar een kortere afstand zijn gegaan om toch proberen te lossen. Maar het was een supergezellige dag, en daar gaat het om.

Zaterdagavond de 29e jl heb ik de duiven uitgerookt met Koudijs droogontsmetter, ik doe dat toch 1 a 2 keer per jaar en denk dat dit een goede zaak is. Natuurlijk weet ik dat virussen niet gedood worden(mochten ze op de hokken aanwezig zijn), maar je ziet toch een frissere blik in de ogen na het gebruik er van, ik ga er van uit dat het de "kopjes" mooi schoon "rookt" . Zelf moet je er niet in blijven zitten, het is verschrikkelijk. Ook voor de duiven natuurlijk, maar die zeggen niets... Na het uitroken zijn wij lekker naar Limburg gegaan en heeft Daan èèn van onze jeugdspelers de duiven verzorgt op zondag, alles zag er goed uit vanmorgen dank je.

De duivinnen gingen er uit vanmorgen om 08.00 uur, om 08.55 heb ik ze weer binnengehaald het regende en echt fijn vonden ze het niet buiten. De doffer hadden het na 30 minuten wel al bekeken, maar ook mijn fout natuurlijk, ik had de vlag vergeten op te zetten en op maandagmorgen ben ik zelf ook nog niet zo wakker en de duiven ook niet, dus geen vlag...dan mogen we vallen.

Vanaf morgen kijken ze niet meer naar de vlag, dan zijn ze al weer zo in het ritme dat ik ze na 1, 1,5 of zelfs 2 uur echt naar beneden moet roepen.

De vluchten waren zaterdag niet heel goed voor ons, we pakten wel de getekenden gelijk( bij de fond als 2e en op de Vitesse als 1e duif), dus veel punten heeft het ons niet gekost. Vanmorgen zat ik naar de weersvoorspelling te kijken voor as zaterdag, zo het nu lijkt gaat het mooi weer worden met kopwind en een warm weertje.

Jammer natuurlijk is, maar dat wisten we van te voren dat de twee eerste NPO vluchten onder de 500 km zijn voor ons.....dus deze tellen niet voor de dagfond Olympiade!! dus de mooie vroege prijzen van onze 338, 182,748 etc tellen niet. Bedankt afdeling Friesland!

 

later vandaag meer

Terug