Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 4 juni 2024

4-6-2024

Er zijn diverse varianten magnesium ,van zeer bruikbare voor wedstrijd duiven maar ook die in de duivensport geen tot weinig nut hebben. In de Olympic MG mix gebruiken we natuurlijk diegene die echt werkzaam is! : “Magnesiumfosfaat” heeft een belangrijke rol bij spierfunctie, zenuwfunctie en algemene gezondheid. Bij wedstrijd duiven helpt magnesiumfosfaat bij:

1. Spiergezondheid: bij het ontspannen van spieren en kan spierkrampen en spierspanning verminderen, wat cruciaal is voor duiven die langere afstanden moeten afleggen, en zoals in de moderne duivensport iedere week mee moeten.

2. Bescherming tegen Overbelasting: De moderne duiven, de winnaars, worden intensief getraind en gespeeld wat kan leiden tot spiervermoeidheid en overbelasting, soms zelfs met scheef vliegen als gevolg. De juiste Magnesium ondersteunt de spierfunctie en kan helpen om de hersteltijd te verkorten en de kans op blessures te verminderen.

3. Voorkomen van Krampen: Magnesiumtekorten kunnen leiden tot spierkrampen, scheef vliegen, en wat meestal gezien wordt is dat duiven bij thuiskomst door de pootjes zakken. Door gebruik te maken van de juiste magnesium in de Olympic MG mix kunnen deze spierkrampen voorkomen worden, wat natuurlijk belangrijk is voor de prestaties van uw duiven maar nog belangrijker dan prestaties is het welzijn van uw duiven.

4. De combinatie van de juiste calcium, magnesium en dierlijke eiwitten etc maakt OLYMPIC MG Mix de beste mix! Iedereen die het probeert, iedereen die het inzet is het eens, het is de beste mix voor wedstrijd duiven.

5. In België waar de nationale vluchten wekelijks gespeeld worden is de Olympic MG helemaal doorgebroken “ je kunt je duiven wekelijks zetten “ is een vaak gehoord thema “ze komen makkelijker thuis” , “Na twee maaltijden met Olympic MG mix en Lecithine olie staan ze weer bol”

Terug