Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 18 mei 2024

18-5-2024

Het Beute/Beyers voer systeem 2024. Midfond/Dagfond
 

Nu gaan we dus naar de midfond en dagfond met meestal twee nachten mand:

Zondag. Op zondag mogen de duiven naar buiten voor een training, maar het hoeft niet. Zondag, is de dag na de wedstrijd en het geven van een bad is zeer aan te bevelen, in de volière, buiten of gewoon in het hok. Vooral later in het seizoen bij droogte of extreem warm weer is in het hok de beste (Luchtvochtigheid).Een bad is zeer belangrijk, en een beetje Beute Badzout geeft net iets extra’s. De duiven krijgen op zondag Beyers Premium Super Weduwschap of Beyers Premium Brilliant  Als u thuis bent voert u ze gewoon twee keer, maar het is niet nodig, u kunt ook in de ochtend het eten voor de gehele dag in hok zetten in de voerbak zetten Bij ons zitten 30 duivinnen x 30 gram = 900 gram Premium Weduwschap of Premium Beyers Brilliant. Over de zondag voeding gaat Lecithine olie en Olympic MG Mix , op die 900 gram voer gaan twee maatscheppen Olympic MG Mix en wordt aangeplakt(ongeveer 10 ml) met (voorverwarmde) Lecithine olie. Ik maak het op zaterdagavond vast gereed , dan is het ingetrokken wanneer de duiven het op zondag krijgen. De gehele zondag zit er dus Olympic MG Mix op het eten. Voorverwarmen van de olie doe ik door het flesje 15 minuten in heet water te zetten, daarna te openen, met een roerstok goed over de bodem, daarna flesje even dicht schudden en gebruiken . Als er zondagavond nog voer in de bakken ligt moet u het wegpakken. Door het drinkwater gaat Pigeon Balance (2 ml per liter water). 
 
Maandag.  LTW door het drinkwater en Olympic MG mix over het voer, aangeplakt met lecithine olie, en je geeft het beide maaltijden.  *Maandag ochtend krijgen de duiven 20 gram Beyers  premium weduwschap per duif, na de training.Dus bij ons 30 duivinnen x 20 gram is 600 gram en 30 doffers x 20 gram is ook voor hun 600 gram. Na de ochtend training zet u het klaar in de gezamenlijke etensbak en na een half uur pakt u het eventuele restant weg. Duiven die er niet in willen krijgen niets. *Maandag avond, Na de avond training wederom Beyers premium weduwschap maar dan 25 gram per duif. Nog een keer als voorbeeld: 30 duiven x 25 gram is 750 gram.Op maandag krijgen alle duiven als extra een mix van Beute korrelmix, snoepzaad en hennep . Bij beide maaltijden op maandag zit lecithine olie en Olympic MG Mix over het voer. Het extraatje  op maandag is ongeveer 5 gram per duif. U kunt naar eigen wens de snoepzaad/hennep mengeling minder en of meer geven naar gelang de week. Het tijdstip is niet heel belangrijk, het moet in uw systeem passen
 
Dinsdag. Wederom LTW door het drinkwater. *Dinsdag Ochtend na de training krijgen de duiven 20 gram Beyers Premium Weduwschap per duif, en wederom doffers en duivinnen gelijk. Gewoon het aantal duiven keer 20 gram. Op dinsdag krijgen alle duiven als extra een mix van Beute korrelmix, snoepzaad en hennep ongeveer 5 gram per duif. U kunt naar eigen wens de snoepzaad/hennep mengeling minder en of meer geven naar gelang de week. Het tijdstip is niet heel belangrijk, het moet in uw systeem passen.   En 2 a 3 pinda’s per duif. *Dinsdag Avond: Na de avond training krijgen de duiven 25 gram Beyers Premium Weduwschap per duif. Als er na 30 minuten nog voer achterblijft kunt u het wegpakken. De dinsdag is de aangewezen dag om alle vliegers in beide neusgaten een Yellow Drop te geven
Woensdag. Wederom LTW door het drinkwater, maar dit keer met de Bevisol. *Woensdag Ochtend: Na de ochtend training krijgen de duiven 20 gram premium weduwschap per duif. Als extraatje op woensdag een mix van pinda’s, Beute korrelmix, snoepzaad en hennep, het totale gewicht van dit extraatje is 10 gram per duif, u kunt het geven wanneer het u het uitkomt. *Woensdag Avond: Na de training op woensdag krijgen de duiven 25 gram per duif en dan een mengsel van 50% Premium Weduwschap en 50% Beyers Elite Energie( bestelnummer 7/47)
Donderdag. Schoon drinkwater, bij hoge temperaturen Electroboost door het drinkwater. De duiven gaan er in principe op de dag van inzetten niet uit voor een training, met warm weer mogen ze in de volière maar trainen doen ze op de dag van inzetten niet *Donderdag Ochtend: In de ochtend krijgen de duiven 40 gram per duif Beyers Elite Energie. Een extraatje van 5 gram per duif bestaat op donderdag uit Beute korrelmix, snoepzaad en hennep(dit keer tussen de middag verstrekken). Geen of weinig pinda’s verstrekken. Het voer wat u op donderdag ochtend in het hok zet laat u gewoon staan, de duiven gaan er niet uit, en moeten in de avond ingezet worden voor de midfond of eendaagse fond vlucht  Donderdag middag/avond is het beste tijdstip om de vliegers een oog en neusdruppel te geven, dus in beide ogen en beide neusgaten. Tevens krijgen de duiven een Support Capsule en een Beconval pil , hier doen we dat ook bij het in de mand steken
 
Vrijdag. De duiven zitten in de container en zijn onderweg naar de losplaats
 
Zaterdag de dag van thuiskomst, Electroboost door het drinkwater en volle bak Beyers Premium Weduwschap. Dat voer laten staan tot ongeveer 19.00 uur zaterdag avond, dan alles weg pakken. Beetje snoepzaad en een paar pinda’s aan de thuiskomende duif geven in zijn bak .Op zaterdag na thuiskomst de duiven druppelen in de oogjes met de oog en neus druppels. En bij vermoeide duiven een Support Capsule opsteken. De oog/neus druppels en de Yellow drops zijn een extra, als u er tijd voor heeft, en lichamelijk in staat om het te doen is het goed, heel goed. Maar pas het aan , is het voor u niet mogelijk, doe het dan ook niet !
 
Iedere dag verse Beute bak geven, alleen op de dag van inmanden NIET!- Trainen in het begin 1 later 2 x daags(indien mogelijk)
- Wanneer duiven op deze vitesse vluchten problemen ondervinden door het weer en of de zwaarte van een vlucht, geef ze dan gerust bij thuiskomst een Support capsule, en op woensdag of donderdag kunt u gerust een Support capsule met een Beconval pill opsteken
- Na een week of vijf is het goed eens een droogontsmetter rookblokje te gebruiken, liefst op zaterdag of zondag avond, de duiven in het hok laten zitten( niet onder de 18 graden gebruiken).
- Gezonde duiven kunnen veel aan, wees niet te bang om ze te spelen. - Duivinnen kunnen bij goede verzorging, supplementen en begeleiding in principe elke week mee, ook jaarlingen. Doffers zijn soms toe aan een weekje rust.
 -Je hoort wel eens: Mijn doffers eten niet….. Ze eten altijd, laat ze de keuze, geef ze wat extra snoepzaad, hennep of pinda’s indien u het nodig acht.
- Laat de zon toe op uw hok, was enkele weken voor de eerste vlucht lekker de ramen en doe dat gerust halverwege het seizoen nog een keer. Ramen dicht gekalkt, afgeplakt of gordijnen is van een andere tijd. Zon is Leven, zon is vorm.
- Als u zelf in het hok gaat zitten moet u zich lekker voelen dan is het voor de duiven ook lekker, voelt u tocht, trek of stinkt het, dan zit u niet lekker….. dus uw duiven ook niet.
-Bij vragen stuur gerust een mailtje Beute_zn@hotmail.com
-Geef even door aan uw voer-boer ( waar u uw voer koopt) dat alle Beute producten te bestellen zijn bij DHP Cultura, bij ons hier in Wilhelminaoord maar ook bij de diverse groothandels
-U hebt kunnen lezen dat we in dit systeem gebruik maken van Beyers voer, wij hebben voor dit merk gekozen omdat het altijd van de beste kwaliteit is. Maar er zijn natuurlijk ook andere zeer goede merken. Als u een ander merk gebruikt, geen probleem, het systeem hier boven blijft gelijk.Voor de Byers Elite Recup kunt u een zuivering, start of andere lichte mengeling gebruiken.Voor de Beyers Premium Weduwschap kunt u ook uw merk gebruiken als het maar in de zelfde stijl qua percentages is. Voor de Beyers Elite Energie kunt u ook uw merk energie gebruiken als het vet percentage maar ongeveer gelijk is als die van de Beyers Energie.
-Er zijn geen slechte duivenvoeders meer horen we wel eens, neem van mij aan dat die er wel degelijk zijn. Enkele merken en of samenstellingen zijn zo matig van kwaliteit dat het na enkele weken gedaan is met de prestaties, dat de jongen slecht opkomen of dat duiven gewoon niet meer kunnen thuiskomen door gebrek aan brandstof. Neem dus altijd van een gerespecteerd bedrijf, en kies voor de betere mengelingen. Bij aankoop kan het duurder zijn, maar het gebruik is zuiniger, u hoeft geen troep weg te gooien, stofvrij en op zaterdag bij thuiskomst veel mee plezier 
 
 
Geniet van het seizoen

Terug