Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 11 maart 2024

11-3-2024

Goedendag Iedereen,

Vandaag zijn de vliegers er voor de eerste keer uit geweest. De duivinnen 20 minuten en de doffers misschien 15 minuten. Ze hebben binnen gezeten vanaf de laatste vlucht in September dus zijn het niet meer gewend. Normaal heb ik ze met een week wel een 45 minuten aan het trainen.

Ze krijgen Recup voer van Beyers, dat is licht voer met enzymen, ik voer éénmaal per dag 30 gram. Ze hebben vandaag LTW door het water, ik geef dat nu 14 tot misschien wel 21 dagen achter elkaar.

Vorige week maandag ben ik begonnen met een opstart kuur met Pigeon Balance , dat kregen ze tot en met gisteren 10 maart. En ook het vaste schema van zondag en maandag Olympic MG Mix over het voer is begonnen. Door het langdurig binnen zitten zonder training is het mogelijk dat duiven wat stram worden, soms te zwaar, en als ze dan weer buiten komen is er kans op spier problemen. Scheefvliegers heb je maar zo, wel zijn het meestal meer de Vitesse Midfond duiven, de grotere typen, zwaarder en met langere armen. De typen met korte armen hebben bijna nooit problemen met de spieren in deze opstart fase. De Olympic MG Mix wordt aangeplakt met Lecithine olie. De dikke laag onder in het flesje is de lecithine, het vloeibare deel zijn de diverse olieen . Iedere keer als u de Lecithine gebruikt moet u de Lecithine vloeibaar maken ! Het is niet anders ! Zet het flesje een 10 minuten in heet water, draai daarna de dop er af, ga met een roerstok of achterzijde van een lepel o.i.d. in het flesje en meng het dikke deel(Lecithine) met de olie, flink over de bodem van het flesje gaan, daarna de dop er weer op, nog even schudden en het is klaar om te gebruiken, één a twee eetlepels met deze olie over een kilo voer, goed mengen daarena de Olympic MG er bij en opnieuw goed mengen. U kunt het een avond van te voren gereed maken als u zich daar goed bij voelt. U kunt het flesje Lecithine olie ook in de magnetron zetten, maar pas op, haal de dop er eerst af, en probeer eerst eens 20 seconden, u moet met uw magnetron zelf uitzoeken hoeveel seconden het beste werkt. Ook vanuit de magnetron het flesje goed schudden. 

Iedere woensdag krijgen de duiven hier BEVISOL door het drinkwater, dat is de meest uitgebreide vitaminen speciaal voor duiven. En speciaal voor duiven, die voor de mens gemaakt zijn, zijn niet voor niets voor de mens gemaakt ! Die zijn niet of bijna niet werkzaam bij duiven.

Als ik in de ochtend bij de oude vliegers kom dan pak ik het water weg, zet dat bij de jonge duiven en maak het voor de ouden weer vers, ik gooi het dus niet weg, het gaat naar de jongen of de kwekers. Dat werkt ook zo met het voer waar de olympic mg mix over geplakt zit, ligt er de andere dag nog wat dan gaat dat naar de jongen.

Terug