Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 22 mei 2023

22-5-2023

Goedenmorgen

as donderdag inzetten voor de eerste eendaagse fondvlucht. De twee laatste midfondvluchten waren pittig, wind op kop, heeft veel energie van de duiven gekost.

Naast de Olympic MG mix op zondag en maandag over het voer met lecithine olie is het ZEER AAN TE BEVELEN op donderdag as bij het inzetten de duiven een SUPPORT CAPSULE en een BECONVAL op te steken. En zijn uw duiven nog niet aan het gewicht, of hebben ze geleden onder de twee laatste vluchten dan mag het best ook reeds op woensdag( dus dan twee dagen achter elkaar) een Support en een Beconval opsteken.

Omdat de eendaagse fond meer kilometers vliegen is wil het niet zeggen dat het zwaarder is dan een midfondvlucht van 350 km, het gaat meer om het aantal uurtjes vliegen. De twee laatste vluchten hier in Friesland(afd. 11) waren pittig door de kopwind maar zeker ook door de één nacht mand, rust hebben ze niet gehad. Van één nacht mand met een lange autorit hebben ze meer te leiden dan van een twee nachten mand. Dus hou uw duiven in de gaten. Op gewicht, energie en schone luchtwegen.

U kunt hier op de webshop uw support capsules en Beconval pills bestellen, doet u dat vandaag dan heeft u ze in ieder geval woensdag thuis.

Later meer, eerst de doffers pakken voor een lapvluchtje, zaterdag hun eerste vlucht van het seizoen 2023

Terug