Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 13 mei 2023

13-5-2023

Goedenmiddag iedereen,

De duiven worden hier verwacht rond 13.15 uur van Etreugt zo,n 345 km. We gaan hier in Friesland altijd in één keer los, en dan is het een best groot verschil in diepte van zo'n 100 km ( ongeveer vanaf Dronten/Biddinghuizen tot aan Ameland.) Wij zullen ongeveer op de helft zitten in Wilhelminaoord.

Wilhelminaoord is Drenthe en eigenlijk zouden we bij afdeling 10 kunnen spelen, maar omdat we lid zijn van p.v.de Vredesduif te Noordwolde (Mijn vader vanaf 1964) wat bij afdeling Friesland hoort zijn we met de unieke werkgebieden van jaren terug natuurlijk bij Friesland ingedeeld, de grens loopt aan de andere kant van de straat zeg maar. Afdeling Friesland heeft leden in Groningen, Drenthe, Overijssel en de Noordoostpolder. Door de grote afdeling, het ijsselmeer en de draaiing van de aarde zie je bij bijna alle duiven een westelijke curve. U kunt het iedere week zien in het spoor der kampioenen, foto;s van de gevlogen lijn en bijbehorende teksten. Wij hebben ook al een aantal jaar de GPS ringen, gebruiken ze alleen nog voor ons zelf. Op dit ogenblik hebben een 8-tal jonge duiven voorzien van een nepper (om te wennen). Plaatsen van gevlogen routes doe ik niet meer, het geeft te veel ellende, kwade gezichten en nare mailtjes.Er zijn nu diverse leden die een set gekregen hebben van het NPO, die sturen ze maar in.

Het is nu 12.37 uur, ik ga lekker naar buiten, de letters zitten aan koffie met gebak.

Update 16.40 uur

De laatste kwam net thuis, 30 stuks mee, alles thuis maar het ging niet vanzelf vandaag. De meldsite gaf aan na de vroegste duiven dat ze hier tegen 13.00 uur moesten zijn, althans de eerste. Maar dat werd een kwartiertje later, als eerste kwam de 19-501(onze oudste). Ze viel als een raket op de antenne, vlot gevolgd door de 1e getekende 21-432. In de club tegen een 450 duiven denk ik dat het 4 en 5 zal worden. Tussen de 2e en 3e duif weer een gat van 10 minuten maar dan vallen ze aan één stuk door. In een half uurtje is de helft van de duiven thuis(15/30). We zaten achter het huis met 6 bezoekers, dus totaal 9 mensen tuurden de lucht af en voor onze eerste duif geen staart gezien. Steeds kwam er een duif terug uit het noord-westen, die waren allen van ons. Vandaag echt nul, niks, nada andere duiven gezien. Wat ons ook opviel dat de duiven zo een enorme dorst hadden, in geen jaren gezien hier. Op naar volgende week, zelfde losplaats en de zelfde duiven mee

Terug