Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 8 april 2022

8-4-2022

Goedendag iedereen,

De eerste vlucht van as zaterdag is reeds afgelast, het begin is er. Haha dat lijkt alsof ik het erg vind. Nee hoor, ik denk dat niemand mee zou doen met dit weer. Het zou een africhting vlucht zijn, volgende week beter weer en nog een africhting dus .... het seizoen is nog lang.

We hebben onze jaarlingen ook maar 1 keer in de mand gehad, de duivinnen zijn een keer bij de lichtmis(Koperen Hoogte) te Rouveen gelost en de doffers een paar dagen later bij firma de Groot (Tussen Zwolle en Kampen).

We gaan alleen met de jaarlingen spelen, de ouden zijn naar elders vertrokken. Misschien kunnen we nog een jaartje spelen met twee duivinnen 19-501 en 20-476 die ook zouden vertrekken maar niet weg konden omstandigheden.

Of ik er helemaal zin aan heb dit seizoen? Ach zin misschien nog wel maar door diverse randverschijnselen in de sport en de verschrikkelijke lossingen van vorig jaar is wel wat minder dan andere jaren. Mister Positivo kreeg ik ooit als naam, was er ook trots op. Maar de laatste paar jaar is het niet meer vol te houden dat positief denken over de duivensport. Maar ik denk dat u dat ook wel ziet. Het omgaan met de duiven is nog net zo mooi als altijd en daar gaat het natuurlijk eigenlijk om hè .

Ik had een mail geschreven die ik naar het spoor der kampioenen wilde sturen, waarin ik schreef over het spoor zelf, de hoofdredacteur maar ook het NPO bestuur, WHZB, de Grandprix vluchten, de vriendjes achter de schermen, het omgaan met leden en sponsoren, het doping gebeuren, de Olympiade ( en het iedere keer totaal afgaan van Nederland), diverse prijsuitreikingen, slechte lossingen, de zeer slechte kwaliteit ringen waardoor nu reeds jongen zijn opgeruimd, het dalende ledenaantal en wat te doen......... Maar ik heb hem niet verzonden, heeft geen zin. Ik denk wel eens dat ze de mails niet eens lezen, in ieder geval krijg je weinig tot geen antwoorden.

Ik hoop dat het gevoel van mister Positivo nog terug komt, het komt ook wel eens naar boven hoor, dan denk ik weer aan alle mooie dingen, maar dan zijn er weer "vrienden" die door de mand vallen of gebeurtenissen die elke sprank vrolijkheid weer wegnemen. Tja "ze hebben me gebeld" , Bonnenverkoop, NIC , ach, dan kom ik in het hok, de duiven komen naar me toe, zijn mak, zijn blij me te zien. Alle berichtjes die ik krijg van mensen die blij zijn met de hulp die gaf, of de altijd zeer positieve berichten over de producten en of de nakomelingen van onze duiven, die zorgen nog steeds dat we liefhebber blijven

Maandag as11 April  begin ik opnieuw met frisse moed ik beloof het, mijn broer zou zeggen : gooi alles over je linker schouder en begin opnieuw met een glimlach, frisse moed en hoop

Terug