Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 25 maart 2022

25-3-2022

Goededag iedereen,

In 2019 hadden we de eer om de beste jonge duif te hebben van Nederland(midfond). Het was een grote prestatie van de duif en een eer voor ons. Ook bij de NPO kampioenschappen en de Pipa ranking was onze jonge duif de beste.

De prijsuitreiking van WHZB (Wie Heeft Ze Beter) zou dan in het voorjaar van 2020 plaatsvinden. En ik kan u zeggen dat het een enorme eer is om op het podium te staan van deze nationale competitie. De zaal vol met duivenvrienden die ook bij de winnaars behoren. De partners van de liefhebbers, soms zelfs de kinderen die mee speelden onder een combinatie naam o.i.d. Het applaus wat door de zaal schalt bij het stapje naar de plekken 3,2,1 geeft iedereen kippenvel. En is er dan ook nog spreker zoals Andrè van der Wiel of Hans Eijerkamp dan staan de mensen op hun stoelen. Geweldig om mee te maken. Voor veel liefhebbers een droom, maar komt hij dan een keer uit, dan kun je niet wachten op de dag ! de dag van WHZB.En aan het eind van de middag een groepsfoto voor het voorblad van de duivenkrant en nog wat eten of een borrel. Liefhebbers die dat mochten meemaken waren het jaar erop nog meer met hun gevleugelde vrienden bezig. 

Maar Corona kwam, dus geen huldiging in Maart 2020. Het seizoen 2020 had ook weer zijn WHZB kampioenen, ik sprak iemand die zei: Je loopt de hele dag met je hoofd in de wolken als de uitslagen bekend zijn gemaakt.

Maar er was nog steeds corona, dus geen huldiging in Maart 2021. Het eremetaal werd wel thuis gebracht, dat wel, ook al mooi natuurlijk. Maar toen kwam het vliegseizoen 2021, wederom grote kampioenen met geweldige duiven in WHZB. Die liefhebbers kregen wat ze hoopten: een feestelijke huldiging, geweldig, en een groepsfoto op het voorblad van het spoor der kampioenen. Nationale eer ! 

Afgelopen zaterdag was het zover de traditionele feestmiddag van WHZB/BOTB. Ik las in het spoor de 63e keer. Nagenoeg alle winnaars waren aanwezig. Verder lees ik : Uit de huldiging van afgelopen zaterdag blijkt duidelijk dat liefhebbers echte aandacht, die recht doet aan de geleverde prestatie, enorm waarderen. Oud, jong, man, vrouw, hobbyist, professional, ze stonden allemaal naast en door elkaar op het podium, dat is het mooie van onze sport. 

Maar de winnaars van 2019 en 2020 waren niet uitgenodigd. Voor sommige liefhebbers was een eenmalige kans om trots even op het podium te staan, voor sommige liefhebbers was het de laatste kans en die is hun ontnomen. Had de winnaars van 2019 en 2020 een uitnodiging gestuurd, had ze mee laten genieten met de winnaars van 2021, had een paar minuten aandacht geschonken aan die mannen en vrouwen en hun duiven, had even een groepsfoto gemaakt 2019 en 2020. Maar nee. 2019 en 2020 kregen hun eremetaal thuis en thats-it.

Terug